Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ADRIS BEZ KOMENTARA

Ministar financija Zdravko Marić prelazi u Adris Grupu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se neslužbeno doznaje, ministar financija Zdravko Marić mogao bi napustiti vladu premijera Andreja Plenkovića.

Ministar financija Zdravko Marić svoju bi karijeru, prema neslužbenim informacijama, početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Pročitajte i ovo Damir Novotny Loša vijest za premijera Ekonomski analitičar o odlasku Zdravka Marića: "Jedan od najboljih ministara" Marko Primorac u studiju Dnevnika Nove TV MARKO PRIMORAC Budući ministar financija ranije je govorio da se zalaže za veće plaće: ''Rekao sam to i ministru Mariću''

S obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru, gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, pretpostavlja se da Zdravko Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome da Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka kojima je izložen, problema s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga i uopće zbog zasićenja u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. Po svemu sudeći, postoji velika vjerojatnost da Marić ono o čemu je razmišljao sada konačno i realizira, što bi i bilo logično jer je u izvršnoj vlasti dosegao svoj vrhunac i nikad nije skrivao da je skloniji realnom sektoru, piše Glas Istre.

Trenutačno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe.

''Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije'', odgovorili su na upit portala DNEVNIK.hr iz Adris grupe.

Aktualno Nikola Kajkić: "Na srpskoj granici skinuli su me do gola i psovali mi ustašku mater" U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U Srbiji uhitili bivšeg MUP-ova istražitelja? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zorica Gregurić i Nikola Kajkić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nikola Kajkić: "Na srpskoj granici skinuli su me do gola i psovali mi ustašku mater" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene