Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Kako se neslužbeno doznaje, ministar financija Zdravko Marić mogao bi napustiti vladu premijera Andreja Plenkovića.


Ministar financija Zdravko Marić svoju bi karijeru, prema neslužbenim informacijama, početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić (Foto: PIXSELL/Patrik Macek) Je li ministar financija Mislavu Bagi potvrdio da odlazi iz Vlade? Odgovarao kimanjem i prstima Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Marić o Adrisu: "Ja sam, koliko znam, i dalje ministar financija u Vladi RH i do daljnjega sam to"

S obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru, gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, pretpostavlja se da Zdravko Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome da Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka kojima je izložen, problema s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga i uopće zbog zasićenja u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. Po svemu sudeći, postoji velika vjerojatnost da Marić ono o čemu je razmišljao sada konačno i realizira, što bi i bilo logično jer je u izvršnoj vlasti dosegao svoj vrhunac i nikad nije skrivao da je skloniji realnom sektoru, piše Glas Istre.

Trenutačno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe.

''Voljeli bismo da možemo komentirati, ali nemamo što. Adris kotira na Zagrebačkoj burzi i obvezni smo, u skladu s pravilima, pravodobno objavljivati točne informacije'', odgovorili su na upit portala DNEVNIK.hr iz Adris grupe.

Nikola Kajkić: "Na srpskoj granici skinuli su me do gola i psovali mi ustašku mater"