Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatni centar

Ministar Božinović u obilasku ukrajinskih izbjeglica u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatsku je do subote u sedam ujutro pristiglo više od 1500 izbjeglica iz Ukrajine, doznaje se iz Hrvatskog crvenog križa. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović će u subotu obići Prihvatni centar za ukrajinske izbjeglice u Osijeku.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović će u subotu obići Prihvatni centar za ukrajinske izbjeglice u Osijeku.

Podsjetimo, prvo mjesto gdje se zbrinjavaju izbjeglice iz Ukrajine je u Motelu Plitvice u Zagrebu, no on je u ovom trenutku popunjen pa se sada smještaju u Hostel Rakitje, objavila je danas Hrvatska televizija.

Katarina Zorić, glasnogovornica Crvenog križa, rekla je za HTV kako je u Zagrebu smješteno 119 osoba, u Varaždinskoj županiji ih je 34, u Osijeku 18. Razmatraju se i druge lokacije za prihvat, a trenutačno su dvije obitelji na putu u smještaj u Karlobagu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna velika galerija iz Ukrajine Prvi dani rata očima našeg snimatelja Miroslava Bokana: ''Sama ta činjenica me stezala u grlu i prsima...''

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo ''Svi su bježali...'' Reporter Ivan Čorkalo iz prve ruke o užasu u Ukrajini: "Izvukli smo se ne minutu do 12, nego minutu nakon 12. Nisam dobro kad se sjetim onoga što smo ostavili..."

"Okolnosti su grozne, ali svi se trude, mnogi ne znaju gdje će, dok su neki našli privremeni smještaj. Boje se otići jer ne znaju svoj status, a ovdje će im informacije biti brže i lakše dostupne. Većinom je riječ o ženama i djeci, a među izbjeglicama je i jedan otac koji je došao s petero djece. Oni koji imaju troje i više djece smiju napustiti Ukrajinu", kazala je Zorić.

Iako u motelu imaju sve što im je potrebno, ljudi dolaze i donose pomoć, dodala je glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa, naglasivši da nikoga neće odbiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene