Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika galerija iz Ukrajine

Prvi dani rata očima našeg snimatelja Miroslava Bokana: ''Sama ta činjenica me stezala u grlu i prsima...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Bokan, nagrađivani snimatelj Nove TV, za portal DNEVNIK.hr opisao je kako su se on i reporter Ivan Čorkalo našli usred ruske invazije u centru Kijeva. Donosimo i veliku fotogaleriju njihova puta.

Nagrađivani snimatelj Nove TV Miroslav Bokan za DNEVNIK.hr opisao je kako je izgledala evakuacija iz ratne Ukrajine koju su dokumentirali za večerašnje Provjereno.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Ivan Čorkalo meta napada i civilni objekti Reporter Ivan Čorkalo i dalje u beskrajnoj koloni: "Kijev je napustilo nekoliko stotina tisuća ljudi. Među njima ima vojno sposobnih muškaraca"

''Kada smo stigli u Kijev, na jedan očekivano miran novinarski zadatak, ništa nije ukazivalo da će nas već sutradan zorom probuditi rat. Kijev je u svega nekoliko sati, i to prvog dana ruske invazije, bio ozbiljno ugrožen. Njegove ulice, kojima je još jučer vladala uobičajena gužva, bile su pune barikada, jezive i nadrealne'', priča Miroslav.

Njihov dug put evakuacije iz Kijeva trajao je gotovo dva dana. Put je to u kojem su, nadomak Poljske, bili slamka spasa za petero djece čiji je otac molio da ih povezu do granice gdje će ih čekati majka. Nešto kasnije, povezli su još jednu gospođu te dvije majke s djecom.

''Sada kada o tome razmišljam, mislim da smo čak počašćeni što smo mogli pomoći tim ljudima. Napraviti nešto dobro, u svom tom zlu koje im se dogodilo, svemu je dalo potpuno novi smisao. No, prelazak na poljsku stranu granice, koji je za nas značio povratak doma, za njih je značio odlazak od doma. Sama ta činjenica me stezala u grlu i prsima i u sekundi punila oči suzama“, ispričao je.

Ukrajinsku evakuaciju dijelili su s ekipama RTL-a i N1 televizije. ''Radili smo sve zajedno, dijelili opremu, nije bilo nimalo konkurencije niti utrke među nama. Mislim da nam je to zajedništvo dodatno pomoglo da lakše prođemo kroz situaciju u kojoj smo se našli'', zaključio je Miro Bokan.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene