Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar branitelja Mijo Crnoja kaže da može sve što želi s kreditom koji je prije pet godina dobio za izgradnju kuće koju još nije počeo graditi.


Ostavku od ministra Crnoje danas su zatražili oporbeni saborski zastupnici već na samom početku plenarne sjednice i to zbog toga što se, kako kažu, a i on je jučer priznao kada je govorio o plaćanju prireza, ogriješio o zakon Republike Hrvatske.

Vezani članci Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović? Sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sabor o amandmanima na zakone, u podne glasanje: Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se s tisuću kuna

'Ostavio sam adresu tamo, želim graditi kuću, lakše mi je tako ishoditi dozvole', branio se Crnoja.

'Ništa nije sporno, nema ostavke osim ako tako od mene ne zatraži premijer', rekao je jutros Crnoja reporterki Nove TV Pauli Klaić Saulačić. Dodao je kako ga oko ovog pitanja nisu zvali ni premijer Tihomir Orešković ni potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Ministra Crnoju saborski zastupnici prozvali su zbog više stvari. Jedna od njih je i oko povlaštenog kredita kojeg je dobio prije pet godina s kojim je trebao izgraditi kuću. On kaže da je taj novac oročen. 'To je moj novac ja s njim mogu što hoću', kazao je.

 

Za novac od povlaštenog kredita kaže da je oročen i namijenjen za izgradnju kuće, ali da 's njim može raditi što hoće'.

Na pitanje misli li da je ovo jedna normalna situacija odgovara: 'Da, normalna je.'

Ministar je kazao da je stvari radio u najboljoj namjeri, a na pitanje za koga je bila ta najbolja namjera, odgovorio je: 'Za sebe.'

Oporbeni zastupnici poručuju da ministri moraju biti primjer hrvatskim građanima te zatražili od premijera Tihomira Oreškovića da od Crnoje zatraži ostavku.