Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEOPHODAN PROJEKT

Milošević o izgradnji stambeno poslovnog naselja u Petrinji: ''Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti detalje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ravnatelja Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Boris Milošević u ponedjeljak je izrazio uvjerenje da će se sutra usuglasiti svi detalji oko kontejnerskog naselja u Petrinji, a potom i krenuti u izgradnju.

"Vjerujem da ćemo sutra usuglasiti sve detalje", kazao je Milošević na upit novinara kada će se krenuti u izgradnju stambeno poslovnog kontejnerskog naselja u Petrinji.

Naveo je da su iz Stožera s predstavnicima Grada Petrinje i jučer razgovarali o tom projektu, istaknuvši da je u ovom trenutku kontejnersko naselje neophodan projekt kojega je država spremna podržati.

Dodao je da je između Stožera i gradske uprave ostalo usuglasiti sve detalje, pogotovo one financijske oko toga tko će pokriti troškove naselja, sve u cilju kako bi ti troškovi bili prihvatljivi i opravdani da bi se kasnije mogla tražiti refundacija troškova iz EU fondova.

Milošević je izvijestio da su na području Sisačko-moslovačke županije statičari do sada pregledali preko 25 tisuća objekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIKAZIVALE LAŽNE PODATKE Oceanovih sedam: Prevarama podebljale bankovni račun za nekoliko milijuna kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik najavio žalbu Smijenjen načelnik granične policije, proglašen krivim po svim točkama

Neuporabljivo 3020 objekata, ukupno oko 8.000 teško oštećeno

Kazao je kako je za sada 3020 objekata neuporabljivo (crvena naljepnica), a njih 5200 je sa žutom naljepnicom (privremeno neuporabljivo), što znači da je oko osam tisuća objekata teško oštećeno.

Najavio je kako je s teleoperaterima dogovoreno postavljanje šest mobilnih baznih stanica na području Sisačko-moslovačke županije, a prva stanica postavlja se već ovaj tjedan.

Do sada je na području te županije preko Stožera postavljeno više od 780 kontejnera i mobilnih kućica, a država je naručila još 600 kontejnera.

Preko 2300 zahtjeva za privremeni smještaj, nisu svi opravdani

“Do sada smo zaprimili preko 2300 zahtjeva za privremeni smještaj, no ne mislimo da su svi zahtjevi opravdani. S još nekih 100-injak kontejnera ćemo riješiti sve potrebe koje su lokalni stožeri označili kao hitne”, istaknuo je Milošević.

Upitan je li kao potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava upoznat sa slučajevima seksualnog uznemiravanja na Akademiji dramskih umjetnosti, Milošević je kazao kako do njegova ureda nije došla nijedna prijava, pa je nije ni razmatrao.

Pročitajte i ovo Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Traže jednakost Nacionalna udruga ugostitelja: "Ministar kaže da se u radu Stožera može potkrasti greška. Nažalost, te greške koštaju glave veliki broj obitelji"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javlja se kod zaražene djece Što je rijetki sindrom koji je doveo do smrti 11-godišnjeg dječaka u Zagrebu? ''Pacijenti zahtijevaju intenzivnu skrb i agresivno liječenje''

“U svakom slučaju podržavam da se svaka ta prijava istraži do kraja i da se učini sve da kao društvo budemo senzibilizirani na taj problem da se u budućnosti takve stvari ne bi događale”, poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene