Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudili ga i drugi

VIDEO Pupovac osudio istup Šimunića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je jučerašnji istup hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića nakon utakmice Hrvatska-Island.

Potpredsjednik SDSS-a i predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac komentirao je jučerašnju utakmicu Hrvatska-Island i istup nogometaša Josipa Šimunića, koji je sa službenog razglasa navijačima vikao 'Za dom'.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

'Zadovoljan sam odličnom igrom i kvalifikacijom reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Za istup Josipa Šimunića očekujem da će nadležne institucije reagirati jer je riječ o kršenju zakona i Ustava Republike Hrvatske', rekao je Pupovac.

>>Šimunić nakon utakmice vodio skandiranje 'Za dom spremni!'

Osvrnuo se i na komentatora javne televizije koji je 'dok je masa skandirala ustaške pokliče, on je hvalio način na koji publika navija'. 'To je nedopustivo', dodao je Pupovac.

Zastupnica SDP-a Gordana Sobol rekla je kako za takav ispad opravdanje ne može biti ni euforija niti činjenica da se Hrvatska plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 'Riječ je o ustaškom pokliču, a to je i u eruopskim okvirima kažnjivo', upozorila je Sobol, te dodala kako očekuje da će institucije poduzeti nešto po tom pitanju. 

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor također je osudila Šimunićev istup. 'Tužno, jadno i štetno', rekla je Kosor. Upozorila je da je riječ isključivo o ustaškom pozdravu od kojeg se Hrvatska već godinama ograđuje i mora ograđivati zbog zločina tog režima. Kazala je i kako, iako je riječ o povijesti, da je to prvenstveno pozdrav s lošim konotacijama.

'Ponekad pojedinsi iz neznanja pozivajući se na domoljublje zagube se u nedopustivo', rekla je Kosor.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene