Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Davor je pod stresom''

Miljenić: Žao mi je što je Bernardić započeo kampanju iznošenjem laži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić u subotu je kao lažne odbacio optužbe Davora Bernardića, također kandidata za mjesto predsjednika stranke koji tvrdi da se iz Miljenićeva stožera protiv njega vodi prljava kampanja i da mu je ovaj podmetnuo lažne potpise.

"Žao mi je što je kolega Bernardić službenu kampanju za predsjednika SDP-a počeo iznošenjem laži. Ako mi je imao što za reći, mogao je i trebao reći mi danas na sjednici Glavnog odbora, gdje smo se vidjeli i razgovarali. Razumijem da je Davor pod stresom, ali to nije opravdanje za takve postupke. Očekujem da u nastavku kampanje neće biti takvih izjava", ističe Miljenić.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić Reagirao Grad Zagreb Bernardić objavio dokumente: "Ovo je jedna od najvećih afera dosad" Slika nije dostupna DNEVNIK NOVE TV DONOSI ISTRAŽIVANJE EKSKLUZIVNO Koga birači vide na čelu SDP-a i kako pamte Milanovića

Dodao je da će bez obzira na sve, on u kampanji govoriti isključivo o svojoj viziji pobjedničkog SDP-a u kojem će, kaže, biti mjesta za sve, te da se neće baviti drugim kandidatima. Izrazio je uvjerenje da će nakon ovih izbora Bernardić i on uspješno surađivati.

Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić u subotu je u izjavi novinarima nakon Glavnog odbora SDP-a koji je utvrdio listu osam kandidata za novog predsjednika stranke, ponovio tvrdnje kako optužbe o tome da je potpise za kandidaturu na unutarstranačkim izborima prikupio na neregularan način dolaze iza stožera jednog kandidata koji vodi prljavu kampanju, no nije imenovao o kojem se kandidatu radi.

Na pitanje novinara je li riječ o stožeru Orsata Miljenića, rekao je "Imate pravo". Saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin zatražio je prije nekoliko dana od Središnje izborne komisije istragu o stvarnom broju potpisa Davora Bernardića, nakon što je Bernardić poslije predaje kandidature u Središnjici stranke ustvrdio da ima oko 10.500 potpisa.

Od osam kandidata, Bernardić je Središnjoj izbornoj komisiji donio najviše potpisa - 10.500, dok su ostali kandidati prikupili do pet tisuća potpisa.

Klarin je ocijenio kako se radi o nerealnom broju potpisa, ustvrdivši kako ima dojave ljudi s terena da su se potpisi prikupljali tako da su zvali telefonom članove koji nisu dali potpis, pa su ih kasnije upisivali ručno.

Predsjednik Središnje izborne komisije (SIK) Vedran Lendić izjavio je novinarima u subotu da su provjerili potpise kandidata i da je Klarinov prigovor neosnovan, istaknuvši da Bernardić ima dovoljan broj potpisa.

Što se tiče mogućnosti duplih potpisa, kaže da ih je bilo kod svih kandidata. Upitan jesu li provjeravali navode da su neki SDP-ovci potpisivani bez njihova znanje, kazao je da je SIK provjerio ono što su mogli provjeriti. Provjerili smo sve potpise. Nismo htjeli da ostane ijedan repić, orepak iza ovoga. Radi se o tome da tko ima više potpisa, u tom postotku je imao i više duplih potpisa ", dodao je Lendić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene