455806
455806
455806
455806
455806

ČEKA SE ODLUKA GLAVNOG ODBORA "Nema šanse da je Bernardić prikupio toliko potpisa"

  • , 03.11.2016., 14:00
  • Autor:
  • komentara

Glavni odbor SDP-a očitovat će se o prigovoru Ivana Klarina koji sumnja da je Davor Bernardić lažirao potpise za kandidaturu za predsjednika stranke.

 
 
 
 
Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

SDP će se u subotu na Glavnom odboru stranke očitovati o prigovoru Ivana Klarina o načinu prikupljanja glasova potpore kandidatu za predsjednika SDP-a Davoru Bernardiću, doznaje se u stranci.

Prigovor zbog navodnog Bernardićeva lažiranja dijela potpisa Klarin je podnio Središnjoj izbornoj komisiji (SIK) SDP-a, a konačnu političku odluku o tome donijet će Glavni odbor stranke.

U prigovoru se iznosi sumnja da je dio Bernardićevih potpisa lažiran, te traži da se potpisnike ponovno kontaktira i utvrdi ispravnost svakog pojedinačnog potpisa.

Bernardić je proteklih dana donio najviše potpisa – 10.500, dok su ostali kandidati prikupili manje od po 5000 potpisa, a Klarin smatra da "po dojavama s terena i svim izračunima, nema šanse da je prikupio toliko potpisa".

To pitanje mora biti riješeno prije nego što se u subotu utvrdi službena lista kandidata, kažu u stranci.

Predsjednik SIK-a Vedran Lendić napominje da će izborna komisija u četvrtak popodne samo utvrditi valjanost kandidatura za novog predsjednika stranke, a sve odluke su na Glavnom odboru.

Ako se i utvrdi da je Bernardić lažirao dio potpisa, u stranci ne očekuju da će to ugroziti njegovu kandidaturu, ali bi mu moglo nanijeti političku štetu.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, koji podržava Bernardića, ocijenio je Klarinov prigovor prljavom kampanjom koja je krenula iz izbornog stožera jednog protukandidata.

Iako nikoga nije izravno imenovao, pretpostavlja se da je aludirao na Orsata Miljenića, kojega Klarin podržava. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se