Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Nagađalo se da u HDZ-u ima nezadovoljnika zbog podjele političkih funkcija u Vladi i Saboru. To je opovrgnuo zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.


'Ja sam, ako me pitate za moje stanje duha, jako zadovoljan i sretan. Danas evo napokon imamo mandatara. Mandatar je predsjednik stranke gospodin Plenković, napokon ćemo početi raditi, formirati Vladu. Tako da nikakvog nezadovoljstva nema. Nikada i nisam bio. Niti sam se kandidirao, niti sam mislio biti predsjednik kluba zastupnika u Hvatskom saboru. S gospodinom Plenkovićem imamo tijesnu suradnju. Sve dogovaramo, sve razgovaramo. U konačnici, gospodin Bačić, kojeg je Predsjedništvo i predložilo klubu zastupnika na prijedlog predsjednika stranke... Prije toga predsjednik stranke i ja smo razgovarali. Čovjeka ima i kompetencije i znanja i iskustva i sigurno je da će uspješno i kavalitetno raditi taj posao', kazao je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Na pitanje hoće li za njega biti uopće mjesta u Plenkovićevoj kadrovskoj križaljci Brkić je kazao da će o tome odlučiti stranka.

'Koliko ja znam, ja sam zamjenik predsjednika stranke, gospodin Plenković je predsjednik. Itekako surađujemo, a o konkretnim mjestima, konkretnom rasporedu odlučit će stranka, odnosno predsjednik stranke. Tako da nema nikakvih problema, nikakvog nezadovoljstva. Vidim se u Saboru, to sam već u nekoliko navrata rekao. Po treći put sam izabran u Sabor i očekujem da ću gore dati svoj dobar doprinos i obol svemu tome što sam govorio i artikulirao u kampanji'.