Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli teći Ustavni rokovi

Plenković slaže svoju kadrovsku križaljku: Tko ide, a tko ostaje u Vladi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeli su teći Ustavni rokovi za konstituiranje Hrvatskog sabora, za predstavljanje Vlade Andreja Plenkovića u parlamentu i glasovanje o njoj. Tko bi se sve mogao naći u novoj Vladi izvijestila je reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

'Mandatar hrvatske Vlade Andrej Plenković o mogućim kandidatima za ministre vjerojatno već razgovara cijelo vrijeme, slaže svoju kadrovsku križaljku. Poslijepodne je u HDZ-u počeo sastanak na kojem su se, između ostalih, pojavili i Oleg Butković i Tomislav Tolušić, ministri u ovoj tehničkoj Vladi, za koje se u stranačkim kuloarima može čuti da postoje vrlo velike šanse da ponove svoj mandat i u Plenkovićevoj Vladi. Stigli su tu i Tomislav Ćorić i Goran Marić, za koje se špekulira da bi mogli preuzeti jedan od gospodarskih resora. Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji bi po funkciji trebao biti prvi do njega, no zna se da zapravo nije u njegovom najbližem timu te će biti vrlo zanimljivo vidjeti hoće li njemu pripasti neka od važnijih funkcija. Slušali smo ranije u našem programu Gordana Jandrokovića, rekao je da će biti smješten negdje u vlasti. Također, pojavio se i Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture. Vrlo važna i vruća funkcija za Plenkovića, jedan od najvećih i najtežih zadataka koji će obaviti tijekom ovog tjedna. Dakle, do kraja tjedna Plenković planira zatvoriti svoju kadrovsku križaljku. akon povratka s Pantovčaka rekao nam je da će u njegovoj Vladi biti više žena od onog što se špekulira u medijima', izvijestila je iz središnjice HDZ-a reporterka Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

'Danas ćemo imati sastanak jedne skupine u okviru HDZ-a i nakon toga krećemo u razgovore, bit ćete izvješteni o svemu na vrijeme', rekao je mandatar hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Na pitanje hoće li u Vladi sjediti, kao ministrica kulture, Nina Obuljen te Ivana Maletić Plenković je rekao da neće spekulirati.

'Kada bude sve konsolidirano ja ću točno reći o čemu je riječ. Mislim da to jedini odgovoran i ispravan put u ovoj situacijim koju sada mogu reći i kao mandatar'.

Na jučerašnje špekulacije da će Mađari presiliti iz Siska u Rijeku proizvodnju nafte Plenković je kazao da će buduća Vlada zaštititi hrvatske interese u INI.

'Ne samo po tom pitanju, nego i inače. Jer ima tu niz aspekata'.

Za sutra je najavio sastanak i s aktualnim i s budućim predsjednikom Sabora. S glavnim koalicijskim partnerom Mostom Plenković treba još 'izbrusiti' neke detalje oko Vlade i Sabora.

'Petrov i Plenković stalno razgovaraju. Razgovarat će se i o Mostovim ministrima. Kao što je poznato, dogovorena su četiri ministarstva i potpredsjedničko mjesto u Vladi. U HDZ-u su sa zadovoljstvom primili vijest iz Mosta da su praktički odustali od svojih ultimativnih zahtjeva - da će se prvo morati izglasati Mostova jamstva, tj. zakoni a tek onda formirati Vlada. Razgovarala sam s jednim sugovornikom iz vrha HDZ-a koji mi je rekao da je Plenkovićev plan slijedeći - u petak konstituirati Sabor i idući tjedan, vjerojatno u ponedjeljak ili najkasnije utorak, dobiti potvrdu u Saboru za svoju Vladu', izvijestila je za Vijesti Nove TV Brkić Tomljenović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene