Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici SDP-a i SDA Hrvatske Zoran Milanović i Šemso Tanković sastali su se danas u SDP-ovoj središnjici, gdje su, kako su izjavili, potvrdili da se obje stranke u cijelosti drže potpisanog sporazuma o predizbornoj i poslijeizbornoj suradnji.


Milanović je ponovio kako je uvjeren da će uspjeti okupiti većinu za sastavljanje vlade lijevog centra. 

Vezani članci Blaženko Boban Drama u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Blaženko Boban i HDZ nemaju većinu u Županijskoj skupštini Prof. Dijana Zadravec Sastali se Dijana Zadravec i Vili Beroš: "Moja smjena je nezakonita, ministar to može poništiti"

Novinari su, nakon sastanka, Milanovića upitali je li i dalje uvjeren da će okupiti parlamentarnu većinu, na što im je prvo odgovorio da njegov "smješak sve govori", a na novinarsku opasku da se smije i čelnik HDZ-a Ivo Sanader, i dodao: "tko se zadnji smije najslađe se smije".

Potom je poručio da će opcija lijevog centra uspjeti okupiti
parlamentarnu većinu, "zato što je to željela većina hrvatskih birača, to govore i brojke koje su vrlo jasne". 

- Naša je i moja dužnost da taj posao dovršimo do kraja, da u Hrvatskoj dovedemo do zaokreta u vođenju zemlje, dodao je.

Tanković je novinarima izjavio da je na sastanak došao kako bi vodstvu SDP-a potvrdio da je potpisani sporazum aktualan i važeći, da ga se u cijelosti pridržava.

- Ovaj je sporazum aktualan i u cijelosti ću ga se držati. Zoran
Milanović može u razgovorima s predsjednikom Mesićem računati na ovaj glas, rekao je Tanković.

Isto je, izvijestio je, jutros poručio i čelnicima HDZ-a s kojima se sastao u Banskim dvorima, koji mu, kazao je, ništa konkretno nisu nudili, jer, tvrdi, zbog sporazuma sa SDP-om ni nema s HDZ-om o čemu takvom razgovarati.

Upitan je li ga Milanović u razgovoru uvjeravao da će prikupiti
većinu za sastavljanje vlade, Tanković je odgovorio da o tome nisu razgovarali.