Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okršaj se nastavlja

Tvrda kohabitacija postala još tvrđa, Plenković žestoko o Milanoviću: "Već je toliko laži iznio, to postaje njegova konstanta"

Premijer Andrej Plenković danas je žestoko uzvratio predsjedniku Zoranu Milanoviću nakon njegove izjave u kojoj je insinuirao kako je on huškao branitelje iz šatora na njegova oca.

Plenković je poručio kako nikada nije spominjao njegova oca te podsjetio kako je SDP-ova vlada legalizirala grb HOS-a s natpisom "Za dom spremni".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

"On nastavlja iznositi laži. Ja sam njegova oca sreo jednom slučajno u centru grada i on se meni došao javiti. Nikada nisam spominjao njegova oca. On je imao potrebu spominjati moju majku usred kampanje u kojoj je odmah poražen. On je već toliko laži iznio da to postaje njegova konstanta i na to sam mislio kad sam spominjao tvrdu kohabitaciju. Današnje me izjave ne iznenađuju. Moja je majka ugledna liječnica, a on se našao nju komentirati. To je razlika u karakteru, normalnosti, kućnom odgoju i samom tkivu svakog čovjeka i političara", rekao je.

Premijer je ponovio i kako je SDP-ova vlada odobrila legalizaciju HOS-ova grba.

"Milanović je ničim izazvan rekao kako ploču s imenima onih koji su izgubili život za Hrvatsku treba baciti. Ja to nikada ne bih mogao izgovoriti i to je ta vrlo važna razlika između nas. Nećete nikada imati dileme što ja mislim o zločinačkom ustaškom režimu i više sam puta rekao da ga treba osuditi. Zamislite kakve bi efekte imala zabrana", poručio je premijer.

Rekao je kako nije znao da će se dvojica muškaraca u protokolu u Okučanima pojaviti u majicama sa ZDS.

"Da sam to znao, ja bih to spriječio", rekao je.

Milanović: "Trebalo bi se prestati zapomagati o stvarima od prije četiri godine"

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović danas je komentirao jučerašnju ostavku Damira Krstičevića, pri čemu nije mogao izbjeći ni pitanja o nedavnom incidentu u Okučanima.

"Imam neki svoj sustav vrijednosti, nisam otkrio ljubav prema Tuđmanu u 41. godini. Morat ćete sami zaključiti tko se ponio kukavički, a tko je zaštitio funkciju. Mogu doći neki ZDS bukači, ali u protokol neće ući. Završilo je kao u džungli", rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na svoju izjavu kad je majku premijera Andreja Plenkovića nazvao "vojnom lekarkom" i zaključio kako bi se "trebalo prestati zapomagati o stvarima koje su bile prije tri-četiri godine".

"Što su sve ljudi u šatoru govorili o mom ocu, možda sam se i ja trebao rasplakati kao Plenković. Mogao sam plakati, ali moj otac je to riješio sam i tužio. Što bih ja trebao reći, da je Plenković huškao polusvijet na mog oca", kazao je Milanović.

Ustvrdio je kako se sljedeći put incident poput ovog u Okučanima neće dogoditi.

  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene