Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je komentirao javni istup nekih visokih stranačkih dužnosnika koji su ga prozvali za izborni poraz. Milanović tvrdi da u stranci nema previranja već da su to uobičajene situacije u demokratskim strankama.


"Možda je to u ovom trenutku jače medijski popraćeno", kazao je Milanović.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Zoran Milanović Milanović oštro uzvratio Plenkoviću: "On i Njonjo ogadili su javni diskurs kao nitko prije u Hrvatskoj. Životinjska farma je jednostavna alegorija"

Pozvao je sve članove SDP-a koji smatraju da imaju viziju, ugled i energiju voditi stranku da se kandidiraju na izbornoj konvenciji.

Milanović je ponovio kako je stranka na ovim izborima postigla najbolji rezultat dosad, iako nije uspjela formirati većinu u
parlamentu.

"Ostvarili smo ogroman rast, pobijedili smo u 6 od 10 izbornih jedinica. Stranka će se nastaviti razvijati i rasti. Velika smo
stranka ljevice i takvi ćemo i ostati", rekao je.

Nije želio detaljnije govoriti o subotnjoj sjednici Glavnog odbora. Rekao je kako je upravo on predložio formiranje radne skupine koja će do iduće sjednice izraditi analizu izbornog poraza.

Na sjednici Glavnog odbora stranke dio SDP-ovaca izrazio je nezadovoljstvo vođenjem stranke na parlamentarnim izborima, a svojim izjavama u tisku neki su SDP-ovci ocijenili kako je za poraz na izborima kriv Milanović. Ivica Pančić, SDP-ov saborski zastupnik, prozvao je Milanovića da odbija prihvatiti odgovornost za izborni poraz i izaći s analizom izbora, da ne poštuje stranačke institucije i manipulira članstvom i javnošću, a Davorko Vidović, također član Glavnog odbora, Milanovića je označio kao glavnog krivca za izborni poraz SDP-a.