Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi početak

Milanović: Krenut će proizvodnja i zapošljavanje u Željezari Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić posjetili su Sisak.

Prvi puta su taj grad posjetili zajedno na staru godinu 2011. kada se tadašnji vlasnik povlačio iz Željezare. Pola godine poslije, našli su novog kupca za željezaru Sisak. 'Kada smo govorili na Staru godinu da ćemo pomoći nismo mislili na to da ćemo dovesti za ruku novog vlasnika. On se našao, vratit će se, proizvodnja će krenuti, zaposlit će se možda nešto manje radnika nego što je ranije radilo, ali će se plaćati porezi, doprinosi, stvar ide dalje', izjavio je Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

>> Danieli kupio željezaru u Sisku, pa odustao od ulaganja u Srbiji

>> Čačić: U Željezari u prvoj fazi zapošljavanje od 500 do 600 ljudi

'Sasvim smo sigurni da će sa nama Sisak, Željezara Sisak krenuti u jedan ponovni razvojni ciklus koji će i otvoriti nova zapošljavanja i radna mjesta', rekao je direktor Acciaierie Bertoli Safau (ABS) Ivica Grgić.

Milanović i Čačić posjetili su danas i sisačku Segesticu, tvrtku koja obnavlja proizvodnju i vraća se na tržište nakon što je prije dvije godine završila u stečaju. Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić upozorio je kako oporavak Segestice nakon stečaja pokazuje koliko je za gospodarstvo značajno zadržati tehnološke sustave, budući da se kroz razdoblje stečaja gubi tržište koje nije lako vratiti.

Pohvalio je Segesticu što i nakon stečaja uspijeva ostvariti izvoz od četrdesetak milijuna kuna, te najavio da će država nastaviti pomagati u stvaranju uvjeta za lakše poslovanje i ulaganje. Uskoro će biti predstavljen novi zakon o poticanju ulaganja koji će, primjerice, Željezari omogućiti poticaje za neke tehnološki nove proizvode, kazao je.

Što se tiče stanja u sisačkoj Rafineriji, Čačić je ustvrdio kako će Rafinerija opstati i funkcionirati na razini kapaciteta koji su dogovoreni u trenutku kada je MOL ulazio u INA-u kao strateški partner. Sisačka Segestica je otišla u stečaj prije dvije godine zbog prezaduženosti, a početkom 2011. kupio ju je Badel za 24,2 milijuna kuna, nakon čega je postala članicom TITA Grupe, grupacija u kojoj su Badel (tvrtka za proizvodnju octa, jakih alkoholnih pića, rafiniranog etilnog alkohola i inaktivnog kvasca), Segestica, Labud i Kutrilin.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene