Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 30 godina

Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama"

Odlikovanje branitelja - 1
Odlikovanje branitelja - 1 Ranko Suvar/Cropix
Aktualno Galerija Odlikovanje branitelja - 1 Odlikovanje branitelja - 1 Foto: Ranko Suvar/Cropix Odlikovanje branitelja - 2 Odlikovanje branitelja - 2 Foto: Ranko Suvar/Cropix Odlikovanje branitelja - 3 Odlikovanje branitelja - 3 Foto: Ranko Suvar/Cropix +0 Odlikovanje branitelja - 4 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović uručio je u četvrtak odličja hrvatskim braniteljima poručivši da ono što su učinili u obrani i oslobađanju domovine ne može i ne smije biti zaboravljeno te da ostanemo vjerni domovini.

Predsjednik Milanović odlikovao je, među ostalim, pripadnike 204. vukovarske brigade Hrvatske vojske, Devete gardijske brigade "Vukova", 130. brigade Hrvatske vojske - heroje Osijeka, pripadnike policije iz Vukovara, pripadnike Jedinice za posebne namjene iz Valbandona, policije iz Križevaca i druge.

Čestitao im je na časnom činu primanja odličja koji, kako je rekao, nikad nije kasan, no mogao se dogoditi i ranije, to je dug časti Hrvatske.

"Prošlo je već 30 godina, proći će još 30 i pitanje je tko će od nas biti ovdje, ali ono što ste učinili i radite za Hrvatsku ne smije i ne može biti zaboravljeno", poručio je predsjednik Millanović.

Kako vrijeme više protječe prekriva nas magla zaborava u kojoj ćemo na kraju svi završiti, a ovo činimo kako bismo tu maglu što više raspršili od nas. Vi koji ste ovdje još uvijek aktivno doprinosite kao članovi zajednice i društva i bivši branitelji, a ovo je malen, ali i istodobno i velik dug časti koji Hrvatska država ima prema vama jer je to nešto što nikada i nikako ne smijemo zaboraviti, naglasio je Predsjednik.

Pročitajte i ovo Konferencija HND-a o važnosti transparentnog financiranja medija povodom afere Mreža Traže transparentnost EFJ i HND u aferi Mreža kao glavnog krivca vide Plenkovića: "Mediji ne smiju biti oglasna ploča vlasti"

Pročitajte i ovo BBB u Grčkoj Ukupno puštene 63 osobe Na slobodu puštena još 22 Boysa u Grčkoj: "Svima je ponuđena novčana pomoć"

"Svaki put kad vam se obraćam, zaslužnim ljudima", dodao je, "u izazovu si da nešto kažeš, nužno se ponavljaš i nastojiš da to ne bude banalno i svakodnevno, jer ovo nije svakodnevan događaj, već nešto što ostaje da se pamti".

Slava onima koji nisu među nama, da se ne zaboravi i da svi ostanemo domovini vjerni, poručio je predsjednik Milanović.

U ime odlikovanih zahvalio je general-bojnik Željko Živanović koji je istaknuo kako odlikovanja nisu samo priznanje za individualna postignuća, već održavaju zajedništvo i predanost vojnoj obitelji. "Primajući odličja osjećamo se duboko počašćeni i svjesni odgovornosti."

Nagrada nije samo priznanje za nas nego i za svakog vojnika koji je dijelio sve one izazovne trenutke s nama, jer je svaka pobjeda bila rezultat timskog rada i suradnje, rekao je zahvalivši nadređenima na ukazanom povjerenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene