Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presudit će EK

Spremno se čeka zeleno svjetlo: "Svega će biti - kobasica, kulenovih seka, šunki, krvavica, švargli, čvaraka..."

U četvrtak i petak Europska komisija analizirat će akcijski plan Ministarstva poljoprivrede i odlučiti hoće li se u Slavoniju nakon 15. prosinca vratiti svinjokolje. Izdana je nova naredba za Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Zadarsku županiju, koje to već mogu činiti.

Dok se čeka zeleno svjetlo Bruxellesa za Slavoniju - svinjokolje se mogu održavati u Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj i Zadarskoj županiji.

I na krajnjem istoku, u Ilači, Stjepan je optimističan i sprema se za povratak svinjokolje. "Evo, spremamo se, ako Bog da, poslije 15. krećemo. Pet komada planiramo, ako Bog da", rekao je Stjepan Filić, svinjogojac. Napunit će, kaže, cijelu pušnicu.

"Sve po redu, od kobasica, kulenovih seka, kulena, šunki, dvije, tri, četiri makar krvavice, švargli, čvarci, sve", istaknuo je Filić.

Pročitajte i ovo Dobra vijest za umirovljenike - 1 Dobra vijest Umirovljenici će moći besplatno do liječnika, na izlet i predstavu: Vlada plaća vlak

Svinjokolju je uvijek organizirao sredinom studenog, a sad je sve stalo zbog afričke svinjske kuge. "Slikovito da kažem, danas sam jeo za ručak granatir i sos, da je prošla svinjokolja, ne bi to tako bilo", ispričao je Filić.

Pročitajte i ovo Ukida se prirez, rastu plaće ukidanje prireza Nova godina, nove plaće: Provjerite što možete očekivati od prvog siječnja

Cijela Vukovarsko-srijemska, kao i dijelovi Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije, čekaju odluku Europske komisije o popuštanju mjera. Trebala bi biti poznata do kraja tjedna.

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene