Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je građanima hrvatske metropole gdje se mogu parkirati ukoliko ne žele na Bundeku za svoje limene ljubimce platiti 120 kuna dnevnu kartu.


Milan Bandić je na Facebooku objasnio svima koji su u nedoumici oko naplate parkiranja na Bundeku po cijeni od 120 kuna gdje mogu ostaviti svoje automobile.

"Svim posjetiocima koji na Sportsko rekreacijski centar Bundek dolaze svojim vozilima na raspolaganju su javna ulična parkirališta u Ulici Damira Tomljanovića – Gavrana i SR Njemačke te naseljima Središće i Zapruđe. Također je na raspolaganju i garaža Centra Bundek te veliko javno parkiralište "Velesajam – istok" na kojem se radnim danom parkiranje naplaćuje do 16:00 sati po cijeni od 5 kuna za cijeli dan, dok je vikendom parkiranje besplatno.

Upravo iz razloga što su navedeni parkirališni kapaciteti u pravilu dostatni za potrebe posjetitelja, u suradnji sa Ustanovom upravljanje sportskim objektima, uspostavljen je novi režim prometa na području Bundeka s ciljem reduciranja broja motornih vozila i njihovog zadržavanja na vodo-zaštitnom području Bundeka čija je primarna namjena sportsko - rekreacijskog karaktera.

Za sve koji će imati potrebu vozilima dolaziti na područje Bundeka radi dostava za proslave, piknike, ugostiteljske objekte te razna događanja u organizaciji Grada ili građana, moći će i dalje slobodno pristupiti uz uvjet parkiranja isključivo na centralnom parkiralištu te ispod Mosta Slobode, gdje će parkiranje do 15 minuta biti besplatno.

Parkiranje izvan označenih parkirališta, po zelenim površinama i pješačkim stazama biti će nadzirano od strane komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba kako bi se svim posjetiteljima osigurao prostor za ugodan i siguran boravak u ovoj sportsko rekreacijskoj "oazi" Grada Zagreba", stoji u objavi na Facebooku.

Vezani članci Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju" Naplata parkiranja u Zagrebu, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Milan Bandić planira uvesti naplatu parkinga u cijelom Zagrebu: ''Je li na pomolu novi harač?''
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju