Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTREBNO TRIPUT VIŠE

Milan Bandić najavio sanaciju zagrebačkih mostova, ali ni 100 milijuna kuna neće biti dovoljno za sve kritične točke

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bandić najavio obnovu savskih mostova (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bandić najavio obnovu savskih mostova (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bandić najavio obnovu savskih mostova (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bandić najavio obnovu savskih mostova (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Stanje mostova na Savi postalo je goruće pitanje u Gradu Zagrebu. O tom se pitanju oglasio gradonačelnik Milan Bandić, koji je najavio velike radove. Međutim, nakon uvida u Plan javne nabave, čini se da će se se na nekim mostovima više paziti na estetiku nego na sigurnost.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je novinare do Podsusedskog mosta kako bi najavio velike zahvate na zagrebačkim mostovima.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

"25 milijuna kuna u Most mladosti, 45 milijuna kuna u Most slobode, 25 milijuna kuna u Jadranski most. To nije puno jer preveniramo, jer je bolje spriječiti nego liječiti. Sprečavanja jednog pada u Savu s mosta vrijedi nego sto milijuna kuna", rekao je Bandić.

Na dijelovima Mosta slobode, najkritičnijeg mosta u Zagrebu, vidljiva su mjesta na kojima se odlomio beton, a to područje još uvijek nije sanirano. Natječaj za obnovu tog mosta objavljen je početkom godine, no radovi na njemu još nisu počeli.

"Trenutno smo u završnoj fazi, fazi potpisivanja ugovora", rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste Grada Zagreba.

Gradonačelnikovih 100 milijuna kuna za mostove neće biti dovoljno da se saniraju sve kritične točke. Studija Instituta IGH, završena početkom godine, svu potrebnu sanaciju procijenila je na 270 milijuna kuna.

Najviše novca za sanaciju trebat će uložiti u Jadranski most, čak 65 milijuna i 700 tisuća kuna. Natječaj za njegovu obnovu još nije raspisan, ali je iz Izmjena i dopuna Plana nabave vidljivo da je gradonačelnik odlučio povećati budžet za dekorativnu rasvjetu i to sa skoro pet milijuna na čak 11 milijuna kuna. Još 200 tisuća kuna netko će dobiti za nadzor postavljanja rasvjete.

I u Ministarstvu graditeljstva napominju da je od dekoracije važnija sigurnost. Idući tjedan će od Zagreba, ali i ostalih gradova i županija, tražiti planove održavanja mostova. Ne budu li u skladu s pravilnikom o sigurnosti, tražit će njihovu hitnu sanaciju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene