Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare komentirao je prijedlog zaduživanja grada za 350 milijuna kuna za izgradnju i dovršetak kapitalnih projekata.

Galerija


Gradonačelnik nije htio precizirati koliko će zaduženog novca otići na završetak Sljemenske žičare.

Vezani članci Marko Kutlić (Foto: Martina Alpeza) Ostvarite snove s Markom Kutlićem na velikom zagrebačkom koncertu! Sergej Četković (Foto: PR) Provedite nezaboravno Valentinovo sa Sergejem Četkovićem u Zagrebu i Splitu

Vladi je poručio da nakon financijske pomoći s rekonstrukcijom remetinečkog rotora isto očekuje i za Žičaru i tračničku poveznicu Zračne luke s Kvaternikovim trgom.

''Naš je proračun na razini 2009. godine, a svi ekonomski pokazatelji su tri puta bolji nego 2009. zbog sustavnih izmjena Zakona na štetu grada Zagreba, a posebno poreza na dobit. I to vi sve znate. Drugim riječima, ne možemo mi zaraditi koliko može se potezovno olovke i pera uzeti. I sad ćete mi postaviti pitanje kako to, a ja tu Vladu podupirem. Da, ali s ovom Vladom imamo korektan odnos i nastojimo peglati što se popeglati da'', kazao je gradonačelnik Zagreba.