Bore se Metkovci. I to za bolju zdravstvenu skrb. Niz zahtjeva inicijative ''Sinovi i kćeri Neretve'' na stolu čeka ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je najavio da u Metković stiže krajem idućeg tjedna.

Galerija


Dobra vijest što se tiče potencijalne dnevne bolnice koju Neretvani priželjkuju je, kako je za Dnevnik Nove TV potvrdio gradonačelnik Metkovića, da je ishođena građevinska dozvola.

Vezani članci Paris Jackson (Foto: AFP) TMZ tvrdi da je kći Michaela Jacksona hitno hospitalizirana, ona im na Twitteru poručila: "Lažljivci" Vađenje krvi, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Dječja bolnica u Rusiji pod teškim optužbama: Djelatnici prljavim iglama više od 100 djece zarazili hepatitisom C?

Subota - dom zdravlja u Metkoviću prazan. Dežurnog liječnika – nema. ''Metković je što se tiče liječenja na nuli, čistoj nuli. Bolji je bio u ratno vrijeme nego sada'', kaže Neven iz Metkovića.

Građani ujedinjeni u mišljenju - dolini Neretve treba makar dnevna bolnica. A ona bi trebala biti u zgradi, odmah do doma zdravlja. Ishođena je i građevinska dozvola, potvrdili su nam u Gradu. Inicijativa jasna u zahtjevima.

''Mi bi inzistirali na cijeloj zgradi, da cijela zgrada postojeća koja je dana za dnevnu bolnici da bude u funkciji, sa stacionarom, sa nizom drugih sadržaja koji su potrebni'', rekao je Ivo Matičević iz Inicijative.

Ministar Kujundžić poručuje: ''Planiram sastanak u drugoj polovici tjedna. Još nismo dogovorili precizno - hoće to biti četvrtak, petak, subota, u drugoj polovici sljedećeg tjedna sam u Metkoviću i sastajem se s inicijativama.''

A pred njega će se staviti sljedeći zahtjevi: rok za izgradnju dnevne bolnice, izjašnjavanje svih aktera o tome je li potrebna opća bolnica, zdravstvena zaštita 24 sata na dan, sedam dana u tjednu, hitna izmjena pravilnika o upotrebi CRP analizatora, ustrojstvo medicinske helikopterske službe te pronalazak medicinskog kadra.

''Minimum naš je 24 sata na dan, sedam dana u tjednu zdravstvena zaštita u kompletnoj dolini Neretve. To je minimum'', rekao je Ivo Matičević.

Minimalno se nešto i pomaknulo s mrtve točke nakon tragične smrti dječaka.

''I dalje smo spremni kupiti analizatore kao što smo i prije bili spremni, ne samo dva, nego i tri za hitnu pomoć. A dobra stvar što ovim izmjenama zakona o zdravstvenoj zaštiti, dakle u Opuzenu smo sad dobili dežurstva'', kaže Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića.

Na sastanak s ministrom će se, kaže Milan, pozvati i gradonačelnici susjednih Opuzena i Ploča.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr