Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILI IZ KOMORE

Časni sud HLK-a privremeno zaustavio disciplinski postupak nad troje liječnika iz Metkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Časni sud HLK-a odlučio je privremeno obustaviti disciplinski postupak nad troje liječnika koji su previdjeli teško zdravstveno stanje malenog Gabrijela u Metkoviću.

Propćenje prenosimo u cijelosti: 

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

"Zbog započetih postupanja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Časni sud Hrvatske liječničke komore (HLK) danas je izvanraspravno donio Rješenje o zastajanju s postupanjem u disciplinskim postupku protiv troje liječnika kod kojih je stručni nadzor Komore utvrdio propuste u liječenju dječaka G. B. iz Metkovića.

Disciplinski postupak pred tijelima Komore ovim rješenjem je zastao, a nastavit će se po okončanju postupanja nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske.

Naime, Povjerenstvo za stručni nadzor HLK-a je u četvrtak, 17. siječnja donijelo Odluku o podnošenju zahtjeva Časnom sudu za pokretanje disciplinskog postupka protiv troje liječnika.

Podsjećamo, HLK je u prosincu 2018. proveo izvanredni stručni nadzora nad radom liječnika koji su u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2018. godine zdravstveno zbrinjavali dječaka G.B iz Metkovića. Nakon provedenog nadzora, Komisija za stručni nadzor donijela je Stručno mišljenje, u kojemu je utvrdila stručne propuste u radu troje liječnika. Stručno mišljenje sumira podatke prikupljene na temelju kompletne medicinske dokumentacije, razgovora obavljenih s liječnicima kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika.

Stručno mišljenje HLK-a isključivo je procjenjivalo je li liječenje dječaka iz Metkovića bilo provedeno prema pravilima struke. Stručno mišljenje Liječničke komore ne određuje ničiju eventualnu krivnju, stupanj težine te krivnje niti odgovornost za smrt pacijenta."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene