Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali koje su vremenske nepogode uzrokovale najveće ekonomske štete? Odgovor otkriva meteorolog Čačić

Meteorolog Ivan Čačić otkriva koje su vremenske nepogode, prema izvješću Svjetske meteorološke organizacije, prouzročile najveće ekonomske štete.

Prema nedavnom izvješću Svjetske meteorološke organizacije, najveći broj žrtava od vremenskih nepogoda posljedica su toplinskih valova, dok su najveću ekonomsku štetu prouzročili tropski cikloni.

Od 13 nepogoda koji su rezultirali s više od 1000 smrtnih slučajeva, šest su bili toplinski valovi, četiri su bile monsunske poplave ili odroni povezani s tim poplavama, a tri su uzrokovali tropski cikloni.

U 2022. godini od 27 nepogoda koje su uzrokovale ekonomske gubitke veće od 10 milijardi američkih dolara 16 je bilo u Sjedinjenim Američkim Državama, a osam u istočnoj Aziji.

Pročitajte i ovo Australski policajac u bujici nakon olujnog nevremena TRAGEDIJA NA BLAGDANE VIDEO Zastrašujuća oluja uzela ljudske žrtve: Tijelo djevojčice pronađeno u odvodu za oborinske vode

Od tih 27 događaja s najvećim ekonomskim gubicima, 13 su uzrokovali tropski cikloni, osam poplave, a tri su događaja uzrokovali mega požari.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene