Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako unatoč krizi hrvatsko gospodarstvo mora biti okrenuto razvoju, a upravo je vladina uloga da pridonosi likvidnosti zemlje, uz očuvanje temeljnih prava građana.


‘Bilo bi dobro da se u prihodovnoj strani pronađu sredstva tako da se izbjegne udar na socijalne kategorije stanovništva’, rekao je predsjednik Mesić koji je danas u Metkoviću bio nazočan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada. Mesić je dodao kako se moralo ići u rebalans, jer, ocijenio je, onog trenutka kad je pravljen znalo se da ne može biti ostvaren.

Vezani članci Kamioni, ilustracija - 2 Nakon građevine i IT-a, sada nam fali i - vozača kamiona: "Nema tko voziti. Svi odlaze u Europu, ona je puna para" Benzinska pumpa Sindikati od Vlade traže smanjenje trošarina, a za to vrijeme neki građani po gorivo idu u - BiH: "Uštedim od 200 do 300 kuna"

>> Kosor: 'Kraj godine treba dočekati na nogama'

Komentirajući odnose u vladajućoj koaliciji, Mesić je kazao kako je u ovom trenutku teško govoriti hoće li neka stranka napustiti koaliciju, jer treba tražiti izlaz iz krize, a vlada će trajati onoliko dugo koliko može odgovarati na izazove u kojima se zemlja nalazi. A je li predsjedniku Markov trg izazov, šaljivo odgovara!? 'Ja ću biti doživotni bivši predsjednik!'  'A premijer?' 'A, to je malo teže izvesti', kaže predsjednik.

'Hrvatska se mora ponašati kao dio Europske unije'

Mesić je rekao da se, unatoč tome što su pregovori s Europskom unijom u zastoju zbog slovenske blokade, Hrvatska mora ponašati kao dio Europske unije bez obzira kad će postati punopravna članica. ‘Mi ne odustajemo od pregovora, međutim, uvjeti moraju biti jasni, a otvorena pitanja sa Slovenijom treba rješavati na temelju međunarodnog prava’, kazao je predsjednik Mesić. Na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su nagrade i priznanja grada Metkovića. (Hina/V.Đ.)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju