Matija Kroflin
Matija Kroflin Foto: Zeljko Puhovski/Cropix

Matija Kroflin novi je glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.


Matija Kroflin, novi glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, rođen je 28. kolovoza 1986. u Zaboku. Oženjen je, otac troje djece, a u službenoj biografiji istaknuo je da je podstanar.

Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer makroekonomije. Radio je kao novinar ekonomskog časopisa Banka te kao vanjski suradnik njemačke zaklade Friedrich - Ebert. 

U Sindikatu se zaposlio 2013. godine kao stručni suradnik u tajništvu. "Brzo sam shvatio da je Sindikat prostor mogućeg utjecaja na društvo i politiku, prostor poboljšanja svakodnevnih života ljudi i ključno mjesto kompetencije za mnoga pitanja. Zbog svega toga Sindikat i njegovi problemi uvukli su mi se pod kožu, što se vraćalo u smislu napredovanja i postupnog preuzimanja sve većih obveza i zadataka", stoji u njegovoj službenoj biografiji.

Kroflin je pomoćnik glavnog tajnika postao 2019. godine, a posljednjih godina sudjelovao je u svim pregovorima o plaćama u javnim službama, pregovorima za granski kolektivni ugovor.

Ilustracija - 1 Neka radna mjesta u Hrvatskoj posebno su ugrožena zbog krize na koju svijet reagira prekasno

Rad nedjeljom - 1 Koliko vrijedi rad nedjeljom u Hrvatskoj? "Ne može mi to nitko platiti, da radim subotu i nedjelju. To nema cijene"

Bio je i savjetnik Matice hrvatskih sindikata za ekonomska pitanja, sudjelovao je u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća te je na prijedlog svih sindikalnih središnjica član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora.

Autor je znanstvenog članka o nejednakostima plaća te nekoliko stručnih članaka o nejednakostima i plaćama u Hrvatskoj, brojnih analiza i tekstova o plaćama, proračunu i drugim temama od interesa za članove objavljenih na web-stranicama Sindikata i portalu Ideje.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju