Vilim Ribić
Vilim Ribić Foto: Željko Hladika/Pixsell

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja izvijestio je u ponedjeljak da je njegov osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Vilim Ribić otišao u mirovinu, a Malo vijeće Sindikata imenovalo je Matiju Kroflina na dužnost glavnog tajnika.


Vilim Ribić, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, otišao je u mirovinu, a na mjesto glavnog tajnika izabran je Matija Kroflin.

Kroflin, koji je na dužnost stupio 1. siječnja, magistar je ekonomije i dugogodišnji makroekonomist Sindikata, a dvije je godine obnašao dužnost pomoćnika glavnog tajnika.

Iz Sindikata su poručili svojim članovima da "mogu biti sigurni da će Sindikat i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja njihove materijalne pozicije, razvoja sustava u kojem rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja".

Ivo Milatić Stiže još jedno poskupljenje: Vlada objavila nove cijene goriva

Euro Kako prepoznati lažne eure? Na ove detalje obratite posebnu pozornost

Ističu da je Ribić, koji je u mirovinu otišao posljednji dan prosinca prošle godine, prestao obnašati bilo kakvu izvršnu funkciju unutar Sindikata, ali će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata.

"Pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju", stoji u priopćenju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju