Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Haški optuženik general Mladen Markač po Bilogori lovi veprove i to u društvu ministra Ivice Kirina i predsjednika HVIDRE Josipa Đakića.


Njihova zajednička fotografija objavljena je na više internetskih stranica. Moguće je da je general time možda prekršio uvjete postavljene pri njegovu i Čermakovu privremenom puštanju na slobodu.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić - 5 Horvatinčić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: ''Takve medijske hajke, linča i pritiska nije bilo niti u najmračnijem komunističkom sustavu'' Slika nije dostupna Josipović: Trebamo upozoriti Haag da Šešelj krši uvjete puštanja

>> 'Kirin ubija uime Božića, umjesto da šalje poruke o nenasilju'  

Haški je sud tom prigodom Vladi naložio njihovo trenutno pritvaranje u slučaju kršenja pravila o kretanju. Markačev lov na Bilogori prosuđivat će zagrebački ured haškog suda i o tome izvjestiti raspravno vijeće. 

Stoga bi slijedeća statusna konferencija 18. siječnja za Markača mogla biti sporna. Uz to Markačeva i Kirinova fotografija iz lova može ozbiljno narušiti vjerodostojnost hrvatske Vlade. 

Generalov odvjetnik Goran Mikuličić za jedan portal je izjavio kako bi volio da nemaju tu fotografiju, a u izjavi za Novu TV rekao je da dvoji u njezinu autentičnost.