Da se velike stvari u životu ne mogu postići samostalno, smatraju Mario Likar, Roko Romić, Zdravko Džeba i Almira Gilda Tumpap Espina. Njih četvero svoj san ostvaruju u ekipi pa su upravo takvo ime dali i svojem proizvodu. EKIPA Kombucha fermentirani je BIO napitak od zelenog i crnog čaja, s kojim je skupina prijatelja ušla u projekt Startaj Hrvatska. Veselu ekipu pogledate u novoj epizodi emisije koja podupire poduzetništvo.

Galerija EKIPA Kombucha Kombucha je blago gaziran napitak koji nastaje prirodnom fermentacijom čaja +0 EKIPA Kombucha dolazi u četiri okusa

Mario, Roko i Zdravko poznaju se gotovo cijeli život, a ekipi sa Zagrebačke Savice pridružila se i Filipinka Almira, koju je u Hrvatsku dovela ljubav. Ubrzo je i ona shvatila da je u Hrvatskoj ekipa i zajedno s dečkima pokrenula proizvodnju svjetskog hit-pića. ''Osjećam se privilegirano što mogu biti ovdje, imam svoju ekipu, gradim svoj život i, naravno, tu je i kombucha'', kazala nam je simpatična Almira koja je glavna brewerica.

Kombucha je blago gaziran napitak koji nastaje prirodnom fermentacijom čaja. Piće je to od davnina poznato i spravljano u kućanstvima diljem svijeta, no tek posljednjih godina, porastom svijesti o važnosti zdrave prehrane, ovaj prirodni napitak doživljava svoju veliku popularnost.

Tko je glavni u ovoj mladoj i entuzijastičkoj ekipi, na prvi pogled teško je reći, pa smo ih pitali da nam otkriju sami. ''Nitko nije glavni. Zato se brend zove EKIPA, svi jednako potežemo, svatko u svojim mogućnostima i talentima'', priznao je Mario, dok nam je Roko otkrio koga se ipak najviše sluša. ''Almira najviše šefuje. Ona ne razumije hrvatski, pa zato sad sve možemo protiv nje reći'', našalio se te dodao: ''Svatko je svoj dio spontano prihvatio i nastavio se baviti onim što mu najbolje ide.''

EKIPA Kombucha EKIPA Kombucha dolazi u četiri okusa (Foto: Nova Studio)

Iako svatko u ekipi ima svoje zaduženje, priznaju da po potrebi svi rade sve. ''Motivacija je da ne želimo na svoje stare poslove. Želja nam je da napravimo neku domaću priču i pokažemo da se i u ovoj zemlji može uspjeti. Tako ćemo pokazati drugima da ovdje vrijedi ostati raditi i da je to moguće'', kazao je Mario. Za Almiru cijela priča ima i dodatnu težinu: ''Osobno, želim ostati živjeti ovdje, tako da, molim vas, kupujte kombuchu kako bih mogla ostati tu. Želim biti dio vas.''

Upravo je Almira ta za koju kažu da popije najviše kombuche, ali to je tako jer je ona zadužena za testiranje. ''Mi je najmanje pijemo jer štedimo sve za prodaju. To je onda boca manje za Startaj Hrvatska'', priznaju.

U projekt Startaj Hrvatska ušli su s velikom željom i motivacijom. ''Ovaj projekt u koji smo ušli veliko nam je zadovoljstvo i želja nam je da uspije, i zasada radimo non-stop, ali nije problem kad znamo zašto, a usto je i dobra ekipa'', kazao je Mario, a Zdravko je objasnio što im je bilo od velike pomoći: ''SPAR nam je dosta pomogao oko standardizacije proizvoda, oko legislative, oko raznih formalnih procedura i oko zadovoljavanja svih mogućih zakonskih okvira.'' Da ih je projekt podigao na višu razinu, ističe i Roko: ''SPAR nas je, možemo reći, digao iz nekog poluprofesionalizma. Dolazimo na jednu razinu koja je zadovoljavajuća za sve korisnike.''

Najsretnija je s prolaskom, kažu, bila Almira: ''Znam što se događa u našem prostoru, znam što proizvodimo, tako da sam znala da je ovo veliki korak za nas i bojala sam se hoćemo li uspjeti sve pokriti, ali to nam je na kraju dalo snagu i sad znamo što smo u stanju učiniti i koliko još toga možemo. Bilo nam je suđeno.''

Kako bi ispunili sve izazove koje projekt pred njih stavlja, u pomoć su im uskočili i prijatelji. ''Morali smo potegnuti sve žive karte, 'Dužan si mi ovo, dužan si mi ono, sad mi vrati za to''', priznao je Roko. Mario ističe da je Ekipa svakako veća od njih četvoro. ''Nadamo se da će u budućnosti ekipa još rasti'', rekao je za kraj.

Koje je sve izazove ekipa morala proći da bi se njihova kombucha našla na policama INTERSPAR hipermarketa i SPAR supermarketa, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije Startaj Hrvatska u nedjelju, 14. studenog na Novoj TV.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Oni koji se pokažu doraslima ovome izazovu potpisat će ugovor sa SPAR Hrvatska, ali samo jedan proizvod, onaj najuspješniji u kontekstu proizvoda, ali i razvoja poduzetnika te s najboljim prodajnim rezultatima, postat će Hrvatski hit-proizvod 2021. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i odabranih SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju