Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon velikog napora vatrogasaca

Vatrogasni zapovjednik otkrio kakvo je stanje na Čiovu, ali i upozorio na dva velika problema

Aktualno Galerija Marin Buble, Zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir Marin Buble, Zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir Foto: DNEVNIK.hr Marin Buble i Mario Jurič Marin Buble i Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Drugi dan borbe s požarom na Čiovu Drugi dan borbe s požarom na Čiovu Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič, novinar Nove TV Galerija 1/4 >>
Za vrijeme intervencije na Čiovu vatrogasce su ometali građani, reporter Dnevnika Nove TV, Mario Jurič donosi o čemu je riječ.

"Cijeli dan smo proveli s vatrogascima i primijetili smo dosta turista, ali i domaćih stanovnika koji obilaze požarišta, fotografiraju pa i na taj način ometaju vatrogasce", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV, Mario Jurič

"Dakle, često se dogodi da sami prolaznici i stanovnici svojom nepažnjom i znatiželjom blokiraju prilaz vatrogasnim vozilima. Taj prilaz je nama od ključne važnosti za doći na požarišta, a također može biti i važan radi eventualne evakuacije stanovnika. Tako da svakako u slučaju širenju požara nemojte ići u te dijelove gdje se događa aktivna vatra", rekao je Marin Buble, zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Reporterka Dnevnika Nove TV Poginuli muškarac nije ni trebao ići raditi: "Nije se smjelo dogoditi da su ušli u prostor koji nije bio dobro osiguran"

No ipak bilo je i nekih koji su za vrijeme gašenja požara dizali dronove u zrak

"Nažalost, mislim da je i bilo, sve informacije su proslijeđene policiji, a oni će na te dojave dalje reagirati. Bez obzira na to ja opet apeliram, dakle riječ je o sigurnosti naših pilota, naših zračnih snaga, nemojte dizati dronove za vrijeme akcije vatrogasaca", poručio je Buble.

Požar se ipak u petak predvečer malo smirio. 

"Mi smo zadovoljni, trenutačno je mirna situacija, otvorene vatre već cijelo popodne nigdje nema. Vidmo sporadična izdimljavanja što je za ovu veliku površinu od 600 hektara, normalna pojava. Do svakog dima mi nastojimo doći s mlazovima i cijevima", objasnio je Buble.

Osim znatiželjnih stanovnika i turista, vatrogasci su naišli na još jedan problem, tijekom dana pokla je glavna vodovodna cijev koja dovodi vodu od Solina prema Čiovu. 

"Imamo dovoljno vode, informaciju smo dobili. To je još jedna otežana okolnost, međutim snašli smo se već su nama dva dana tu velike vatrogasne cisterne od 33 tisuće litara, one će služiti za nadopunu vatrogasnih vozila tijekom noći i sutrašnjeg dana dok traje nestašica", istaknuo je Buble.

"Vjetar puše ovako mjestimice umjereno. Mislim da ovo nije neka opasnost koja nam prijeti za noć. Pratimo prognozu iz sata u sat ne očekujemo neki jaki vjetar, ako se i dogodi mi smo i dalje na terenu. Dakle, sve iste snage su čitavo vrijeme na terenu, radimo zamjenu svježim ljudima i dalje ćemo izreagirati", izjavio je Buble.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi u Vrgorcu Pod naletom kamiona eksplodirala glavna vodovodna cijev: Cijeli grad neko vrijeme bio bez pitke vode

Reporter je istaknuo da su mu vatrogasci otkrili da nisu umorni, ali da je bilo nekih opasnih situacija u kojima su se pojedini našli okruženi vatrom.

"Sve je prošlo u redu, ozlijeđenih nema, nikakvih gorih posljedica nema, zapravo na ovu veliku površinu jako smo sretni zadovoljni što je tako", rekao je Buble.

"Hvala svim vatrogascima koji će večeras ostati na požarištu", zaključio je Jurič.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene