Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anonimna dojava

Mariću pretražene poslovne prostorije, odvjetnik tvrdi na nije bio na razgovoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasniku zaštitarske tvrtke 'Sokol Marić' Zlatku Mariću policija je poslijepodne ponovno pretražila poslovne prostore u Medulićevoj ulici, ovog puta zbog anonimne dojave da u prostorima još ima ilegalnoga vatrenog oružja, što se, kako tvrdi njegov branitelj, na kraju pokazalo netočnim.

"Policija je imala nekakvu anonimnu dojavu da Marić u poslovnim prostorijama ima još oružja, no detaljnom pretragom u kojoj je korišten i policijski pas ništa nije pronađeno, nikakvo oružje ni droga niti ništa nezakonito", rekao je Marićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković nakon pretrage koja je završila poslije 19 sati.

On tvrdi da Marić nije nakon puštanja iz pritvora odveden na obavijesni razgovor. Novinari su, naime, popodne izvijestili da je Marić otpušten iz Remetinca, ali da nije izišao sam, nego da su ga u civilnom "golfu" policajci odveli na obavijesni razgovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREDSTEČAJNI POSTUPAK Vjerovnici od tvrtke Sokol Marić traže 190 milijuna kuna Slika nije dostupna "Tužba je srednja ili zadnja opcija" Vlasnik Sokol Marića o situaciji s Agrokorom: "Znam na koji ću način doći do svog novca, zadovoljan sam i sretan"

>> Zlatko Marić u tajnosti izašao iz Remetinca pa odveden na ispitivanje

Marića je sud pustio da se u nastavku istrage o prijetnjama zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici brani sa slobode nakon što je uplatio 750 tisuća kuna jamčevine i pred sucem istrage obećao da se neće kriti, bez odobrenja napuštati boravište, ometati kazneni postupak i ponoviti kazneno djelo.

Iz istražnog zatvora Marić je izašao deset dana nakon uhićenja zbog sumnje da je telefonski prijetio bivšem prijatelju, zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, kojemu je dan nakon prijavljivanja prijetnje s više hitaca propucan osobni automobil. Policija je tada u njegovim prostorijama pronašla više komada vatrenog oružja i streljivo.

Krajem prošlog tjedna njegov je branitelj potvrdio da je policija iz zaštitarske tvrtke uzela dio poslovne dokumentacije. Mediji nagađaju da istražitelji "češljaju" Marićevo poslovanje s državnim tvrtkama jer se sumnja da je neke poslove dobivao nezakonito te da je riječ o izvlačenju novca kao u slučaju Fimi media.

No, njegov branitelj ranije je ustvrdio da pod povećalom nisu javne tvrtke, nego manje unosni ugovori sklopljeni s tvrtkom bivšeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka.

Marićev branitelj tvrdi kako u tim ugovorima nema ništa sporno i da za Marića ne bi trebalo biti nikakvih posljedica. Maček, pak, tvrdi kako ni jedna njegova tvrtka nikada nije poslovala s Marićem. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene