Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u ponedjeljak u Vinkovcima da u Ministarstvu na rješavanje čeka 62.000 predmeta, te najavio da će zgrada vinkovačke tzv. Mađarske škole, koja se desetljećima nalazila u vlasništvu Hrvatskih željeznica, za najviše dva mjeseca prijeći u vlasništvo Grada Vinkovaca.


U prostor Mađarske škole gradske vlasti namjeravaju, nakon obnove zgrade, preseliti Vinkovačku razvojnu agenciju, Glazbenu školu te napraviti konferencijski centar, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić.

Vezani članci Ministar Goran Marić (Foto: Pixsell, Nikola Čutuk) Ministar Marić: "Aktivirat će se zapuštena državna imovina na Visu" Goran Marić (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Goran Marić: "Zakon nije stranački, ideološki niti je kartelski, nego je od nacionalnog interesa"

"Najveća prepreka u dosadašnjem rješavanju problema oko te nekretnine bilo je nepostojanje Ministarstva državne imovine. Otkako imamo to Ministarstvo, mi rješavamo sve više problema s državnom imovinom u suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave", istaknuo je ministar Goran Marić.

Izvijestio je da u njegovom Ministarstvu na rješavanje trenutačno čeka 62.000 predmeta.

"U prosjeku tjedno dobivano nekoliko stotina novih zahtjeva koje pokušavamo rješiti, iako nas je malo", rekao je Marić, dodavši kako problem Mađarske škole u Vinkovcima smatra već riješenim.

Sastanku su, pred čelnika Grada Vinkovaca, nazočni bili i načelnici pojedinih vukovarsko-srijemskih općina koji također imaju zahtjeve za dodjelom državne imovine kao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. (Hina)