Mara Tomašević povukla je sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a.

Galerija


Da je Mara Tomašević odustala od optužbi protiv supruga Alojza Tomaševića, potvrdila je Novoj TV zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić.

Vezani članci Na Općinskom sudu nastavljeno suđenje požeškom županu Tomaševiću - 3 Nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji: "Ovdje sam zapravo ja žrtva" Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Tomašević se nije pojavio na ročištu: "Ovo prelazi granicu ukusa. Ako ne dođe sljedeći put, dovest će ga policija"

Potvrdila je da je gospođa Tomašević, koja je svojeg supruga optužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon.

Sutkinja Madunić pojasnila je da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Alojz Tomašević jednoglasnom je odlukom Visokog suda časti HDZ-a danas izbačen iz stranke nakon što je on objavio da će sam izaći iz HDZ-a, ali da neće dati ostavku na mjesto župana.

Mara Tomašević krajem u listopadu prošle godine odlučila je prijaviti supruga nakon, kako je tvrdila, dugogodišnjeg zlostavljanja. Početkom ove godine požeško Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Tomaševića u kojoj je navedeno da je "od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Kada ga je supruga prijavila za nasilje, Tomaševiću je bila određena i zabrana prilaska. Žive u istoj kući.