Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinu Mariju prihvaćena jamčevina

OSTAJU U ZATVORU Mamiću odgođena odluka, Stipančiću odbijena nekretnina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je razmotrila prijedloge nekretnina koje je kao jamčevinu za izlazak iz istražnog zatvora ponudio izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trojica njegovih suosumnjičenika.

Županijski sud u Zagrebu sutra će ponovno razmatrati nekretnine koje je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ponudio kao jamčevinu za izlazak iz pritvora. Naime, na današnjem ročištu utvrđeno je postojanje nepravilnosti u priloženoj dokumentaciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oaza u bih Zoranu Mamiću ponovno će se suditi za slučaj izvlačenja novca iz Dinama, ali u odsutnosti Slika nije dostupna Nije uredno primio poziv Odgođeno ročište na kojem se trebalo odlučiti o drugoj optužnici protiv Mamića

Sinu Zdravka Mamića, Mariju Mamiću, prihvaćena je ponuđena nekretnina kao jamčevina za izlazak iz istražnog zatvora, no slijedi zakonski rok na žalbu USKOK-a. Ukoliko Sud odbije žalbu, Mario Mamić može se braniti sa slobode.

Trećeosumnjičenom Sandru Stipančiću, odbijena je ponuđena nekretnina kao jamčevina za izlazak iz istražnog zatvora. Sud navodi, kako je vještački nalaz otkrio da postoje nepravilnosti u dokumentaciji.

Ponovno ročište za prijedloge nekretnina zakazano je za petak u 9:30 sati na zagrebačkom Županijskom sudu.

Da će za izlaz iz istražnog zatvora umjesto 14 milijuna kuna u gotovini ponuditi nekretnine svojih prijatelja Zdravko Mamić je, putem svojih odvjetnika, poručio još u utorak u tekstu objavljenom na internetskoj stranici Dinama.

Nekretnine će, kako se doznaje, za obranu sa slobode ponuditi i njegov sin Mario, kojemu je određena jamčevina od četiri milijuna, te dvojica osumjičenih poduzetnika Sandro Stipančić i Igor Krota kojima je sud odredio jamčevine od četiri milijuna, odnosno dva milijuna kuna.

Iz zatvora najvjerojatnije ne izlaze ovoga tjedna

S obzirom da neće ponuditi gotov novac čak i da sud iz prvog pokušaja prihvati sve ponuđene nekretnine Uskok na tu odluku ima pravo žalbe, što će zasigurno iskoristiti, tako da Mamić i ostali iz zatvora najvjerojatnije neće izaći ovoga tjedna.

Ročište na kojem će sutkinja istrage Erna Dražančić odlučiti o Mamićevu prijedlogu zakazano je za 9,15 sati, nakon čega će svoje prijedloge iznijeti ostali optuženici.

ODBIJA PRIHVATITI NOVAC Zdravko Mamić oglasio se iz zatvora

Na tom bi se ročištu moglo doznati i hoće li se Mamić žaliti na odluku sutkinje istrage koja je na zahtjev Uskoka privremeno blokirala sedam milijuna kuna jamčevine. Riječ je o novcu što ga je Mamić za izlazak iz istražnog zatvota položio kada je prvi put pritvoren u srpnju, a koji mu je trebao biti vraćen nakon određivanja nove jamčevine.

Riječ je o privremenoj mjeri, na koju se Mamić može žaliti, a žalbu rješava sudac pojedinac Vrhovnog suda.

Izvanraspravno vijeće u utorak je, osim što je potvrdilo ranije određene jamčevine, odlučilo i da Mamić na slobodi neće smjeti obnašati dužnost u Dinamu ni kontaktirati sa svjedocima među kojima je i njegov brat Zoran, Dinamov trener.

Nakon što sud potvrdi ponuđene nekretnine, na koje se prethodno mora upisati založno pravo, osumnjičeni će na sudu morati obećati da će se pridržavati mjera opreza.

Iz Dinama navodno izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.

Tzv. porezni Uskok navodno je utvrdio da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario, Krota i Stipančić.

Prema pisanju medija imena te dvojice istarskih poduzetnika i ranije su se u nekoliko navrata spominjala u kontekstu malverzacija i pranja novca u u inozemstvu preko off-shore tvrtki.

Tužiteljstvo sumnja da je Mamić, kao izvršni dopredsjednik i član uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2004. do travnja ove godine, povezao u zločinačko udruženje Vrbanovića, kao glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina, Krotu i Stipančića kao voditelje poslovanja ili prokuriste tvrtki iz Švicarske, Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hong Konga.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem navodno dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i tvrtki iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga o preuzimanju nepostojećih dugovanja GNK Dinamo prema igračima te za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača, koje su u ime GNK Dinamo potpisivali Mamić i Vrbanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene