Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEVJEROJATNA PRIČA

TOG IMA SMO KOD NAS Nepoznata osoba pokušala se uknjižiti na elitno zemljište koje je u suvlasništvu - dvojice pokojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna priča dolazi s Krka. Na pola milijuna metara četvornih atraktivnog zemljišta kod Malinske vrijednih oko dva i pol milijuna eura pokušala se uknjižiti nepoznata osoba. Zemljište stoljećima koriste i posjeduju stanovnici te krčke općine i država. Istragu je preuzela - policija.

Stanovnici Malinske i okolnih sela primijetili su da je netko ogradio gotovo pola milijuna metara četvornih vrijednih dva i pol milijuna eura njihove i državne zemlje uz samo more. Organizirali su se - i maknuli ogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA PLAŽI U MALINSKOJ Nesreća na Krku: Mladića u vodenom parku ubio strujni udar? Slika nije dostupna Kod Malinske Više od godinu dana nakon tragedije: Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka koji je gliserom usmrtio mladu Austrijanku

Riječ je o šumskom području uglavnom hrastovoj šumi koju su do sada koristili uglavnom stočari i lovci, no zapravo je to vrlo atraktivno zemljište koje se proteže uz samo more gotovo do Malinske.

'Nažalost zbog nesređenosti zemljišno-knjižnih odjela i katastra evo nakon 25 godina nismo uspjeli kao država to riješiti događaju se takva čudesa da se evo netko pokušava upisati na zemljište na kojem su zadnji upisi iz 1884. i 1936. godine', kaže Robert Anton Kraljić, načelnik općine Malinska-Dubašnica.

Trećina ovog atraktivnog zemljišta pripada stanovnicima sela na istoku općine, trećina državi ili općini, a trećina dvojici pokojnika. 'Netko je s njihovim imenima izmanipulirao i odigrao da praktički dođe u mogućnost uknjižbe na jednu trećinu cijelog tog područja to znači više od pola milijuna kvadrata', kaže načelnik Kraljić.

Tko se i kako pokušao domoći atraktivnog terena za gradnju elitnih turističkih objekata - trebalo bi se znati po završetku policijske istrage.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene