Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljuti zbog Ustavnog suda

Vapaj malih obrtnika zbog neradnih nedjelja: "Premijeru, odi u Beč i vidjet ćeš da je sve vezano uz turizam otvoreno"

Aktualno Galerija Neradne nedjelje - 4 Neradne nedjelje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Neradne nedjelje - 3 Neradne nedjelje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Neradne nedjelje - 2 Neradne nedjelje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Neradne nedjelje - 1 Galerija 1/4 >>
Mali obrtnici pobunili su se protiv odluke Ustavnog suda o radu trgovina nedjeljom.

Vlasnici malih trgovina i suvenirnica su zbog odluke Ustavnog suda o neradnim nedjeljama poslali vapaj iz Šibenika, gdje je i osnovana udruga koja okuplja vlasnike štandova, suvenirnica, trgovine majicama i ostale male obrte. Tvrde da im je ograničeno pravo na rad.

"Naš rad je od Uskrsa do kraja desetog mjeseca. Pet mjeseci ne radimo. Samo želimo i tražimo da radimo kada ima posla", rekla je Anka Roško, vlasnica suvenirnice u Šibeniku.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac ex Pleslić DORH potvrdio Josipa Rimac razmjenjivala je poruke sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika

Pojašnjavaju da je 16 radnih nedjelja u turističkoj zemlji premalo da bi opstali s obzirom da su većinu godine sezonski obrti zatvoreni. U prosjeku su, kažu, na godinu zatvoreni 150 do 180 dana, a žale se da se od njih novim zakonom traži da budu zatvoreni još tridesetak dana.

"Pa odi premijeru Andreju Plenkoviću u Beč i popij kavu. Vidjet ćeš da su sve suvenirnice otvorene. Zatvoreni su šoping centri, zatvorene su trgovine, ali ono što je vezano uz turizam je otvoreno", napomenuo je Zdravko Gojanović iz Udruge trgovaca i obrta hrvatskih proizvoda i suvenira.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene