Gorivo, ilustracija
Gorivo, ilustracija Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Udruga malih distributera goriva uputila je još jedan apel predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću, kojim traže razumijevanje teške poslovne situacije u kojoj su se našli uoči isteka posljednje Vladine odluke o zamrzavanju cijena goriva.


Mali distributeri traže donošenje nove Uredbe koja će im omogućiti normalno poslovanje te su ponovno podsjetili kako nakon zamrzavanja cijena goriva i uredbe kojom se fiksiraju veleprodajne cijene, gomilaju milijunske gubitke koji su nenadoknadivi, što posljedično ugrožava njihov opstanak, a time i gotovo 1000 radnih mjesta u Hrvatskoj.

Zbog svega toga pokrenuli su i akcije zatvaranja benzinskih postaja diljem Hrvatske te ih djelomično i privremeno prekinuli nakon informacije da će Vlada saslušati i velike distributere goriva koji su im iskazali podršku.

Dodatno, ukazuju i na problem u opskrbi naftnim derivatima s kojim se suočavaju mnogi članovi Udruge diljem Hrvatske, zbog čega su neke benzinske postaje i dalje zatvorene. Stoga poručuju, kako tržišno održiva uredba vezano uz cijene goriva nije samo u interesu malih distributera goriva, već hrvatskog gospodarstva u cjelini.

Točenje goriva, ilustracija Mali distributeri privremeno otvaraju benzinske pumpe: ''Zatvorit ćemo ih ponovno ako...''

Uoči isteka posljednje Odluke Vlade vezane uz zamrzavanje cijena goriva, u ime malih distributera goriva premijeru i resornom ministru obratio se predsjednik Udruge Armando Miljevac.

Premijer Andrej Plenković Plenković o cijenama goriva u iduća dva tjedna: "Jedan malo ide dolje, drugi malo ide gore"

''Iz analiza i tabličnih prikaza poslovanja koje smo dostavili, razvidno je kako mali distributeri goriva posluju i gomilaju milijunske gubitke koji su nenadoknadivi, što posljedično ugrožava njihov opstanak, a time i gotovo 1000 radnih mjesta u Hrvatskoj. Zbog svega toga pokrenuli smo i akcije zatvaranja benzinskih postaja diljem Hrvatske te ih djelomično i privremeno prekinuli nakon što smo dobili informacije da će Vlada saslušati i velike distributere goriva koji su nam iskazali podršku'', napisao je Miljevac.

Ukazujući na problem u opskrbi naftnim derivatima s kojim se suočavaju mnogi članovi Udruge u Hrvatskoj i zbog čega su neke benzinske postaje i dalje zatvorene mali distributeri su Vladu zatražili da ''donese novu i prihvatljivu Uredbu kojom će se malim distributerima goriva omogućiti normalno poslovanje što je značajan doprinos gospodarstvu u cjelini''.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju