Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Jeste li znali koje su najsmrtonosnije vremenske nepogode u Europi? Crnu statistiku bi mogla slijediti i ova godina

Jeste li znali da na popisu najsmrtonosnijih vremenskih nepogoda u Europi dominiraju ekstremne temperature? Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić istaknuo bi da bi i 2022. godina mogla slijediti i ova godina.

Na području Europe na popisu 10 najsmrtonosnijih nepogoda u posljednjih 50 godina dominiraju ekstremne temperature, a 10 "najskupljih" nepogoda vezane su uz poplave i oluje.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić Objasnio meteorolog Ivan Čačić Jeste li znali da klimatske promjene utječu i na kvalitetu sna? Do kraja stoljeća ćemo godišnje spavati tjedan dana manje

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali da je pokrenuta besplatna aplikacija za praćenje UV zračenja? ''Bit će vam od koristi''

Dva su toplinska vala uzrokovala 80 posto smrtnih slučajeva od svih vremenskih, klimatskih i hidroloških nepogoda. Jedan je u 2003. zahvatio 15 zemalja i uzrokovao više od 70.000 smrtnih slučajeva, a drugi je 2010. godine odnio više od 55.000 života u 2010. godini. Po svemu sudeći, ovu crnu statistiku može slijediti i 2022. godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene