Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužna 25. obljetnica

Majka koja je ostala bez dvojice sinova u Lovasu: "Došli su po njih, bili su zatvoreni u općini i ubili su ih u garaži. Nitko nije odgovarao"

U Lovasu se obilježava tužna 25. obljetnica pokopa žrtava masovne i pojedinačne grobnice.

"Položeni su vijenci i zapaljene su svijeće za sve zrtve. U tijeku je križni put u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice te za 10 žrtva iz pojedinačnih grobnica. 52 mještana natjerano je u minsko polje, u berbu grožđa, gdje je život izgubila 21 osoba, a njih 14 teško je ranjeno.

Njima u čast hoda se od masovne grobnice pa sve do groblja. Obitelji, prijatelji i mjestani prisjećaju se svojih najmilijih, izvijestila je oko 17 sati reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Razgovarala je s majkom koja je ostala bez dva sina. "Bili su tu, došli po njih, bili su pet, šest dana. U općini su bili zatvoreni i onda su ih ubili", opisala je Ruža Pavlić koja ne zna tko ih je ubio.

Pročitajte i ovo Ilustracija POKRENUTA ISTRAGA Motiv nije poznat: Pronađena tijela 28 ljudi ubijenih vatrenim oružjem

"Ne znam ni tko ih je vodio. Jedan je naš lovaski Srbin došao po njih, s njih dvojicom, trojicom. Ubili su ih u garaži", kazala je Pavlić. Kaže da nitko nije odgovarao za taj strašni zločin. "Svi su poumirali", zaključila je Pavlić.

Lovas je u Domovinskom ratu izgubio 89 mještana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene