Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maestro: Zatražena istraga još dvojice osumnjičenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zatražio je danas proširenje istrage u slučaju "Maestro" protiv dvojice novih osumnjičenika i dvojice ranije osumnjičenih iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) - potpredsjednika Roberta Peše i voditelja Službe prodaje nekretnina Igora Petlevskog.

Uz Pešu i Petlevskog USKOK za zlouporabu položaja i ovlasti sumnjičivišeg savjetnika u Sektoru nekretnina HFP-a D. M., a za poticanje na tu zlouporabu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem nisu željeli otkriti identitet.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge

Navodnim nezakonitostima djelatnici Fonda su toj osobi priskrbili najmanje milijun kuna.

Na svojim internetskim stranicama USKOK navodi da trojica djelatnika Fonda nisu poduzeli radnje kojima bi od 56-godišnjaka naplatili korištenje nekretnina, iako su znali da je dvije godine bez pravne osnove u posjedu državnih nekretnina kojima raspolaže HFP.

Naime, 56-godišnjaku su bez javnog natječaja, mimo Upravnog odbora HFP-a, osigurali daljnji posjed i korištenje nekretnine.

U siječnju ove godine omogućili su mu i građevinske radove na objektima te odobrili korištenje do sklapanja međunarodnog ugovora o razrješenju imovinsko-pravnih odnosa sa Srbijom i Crne Gore, odnosno sklapanja ugovora o zakupu nekretnina kojima će prethoditi raspisivanje javnog natječaja. To su učinili iako nisu imali namjeru raspisati javni natječaj i sklopiti ugovor o zakupu. Tako su legalizirali bespravan posjed 56-godišnjem osumnjičeniku i omogućili mu korištenje nekretnine u turističko-ugostiteljsku svrhu, navode u USKOK-u.

No, iz obavijesti USKOK-a nije vidljivo što su trojica djelatnika
Fonda, nakon izbijanja afere prozvanog leglom korupcije, od
56-godišnjaka dobili zauzvrat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene