Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerova reakcija

Milanović u Saboru: Za presudu sam trebao saznati od službi? Kojih službi, što vi govorite?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović u Saboru isprva nije htio komentirati odluku mađarskog suda da Radimir Čačić za dva mjeseca mora ići u zatvor. No, kasnije se upustio u verbalni duel s jednim zastupnikom.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Hrvatskom saboru nije htio komentirati odluku mađarskog suda u Kaposvaru prema kojoj njegov prvi potpredsjednik Radimir Čačić u roku od dva mjeseca mora ići u zatvor.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Pitanje mu je u sklopu aktualnog prijepodneva postavio zastupnik Hrvatskih laburista Branko Vukšić, a premijer mu je odgovorio: 'U ovom trenutko to nažalost ne mogu komentirati. Odgovor bi bio hipotetske nartavi. Kada budem imao točnu informaciju, imat ću komentar'.

>> Mađarski sud: Čačić mora u zatvor u roku od dva mjeseca!

'Znam da vas to zanima, zanima i mene, ali trenutno je sve u domeni hipoteze i onoga što je prvi potpredsjednik ranije govorio', rekao je još premijer.

U nastavku saborske sjednice HDZ-ov zastupnik Ante Babić je usred komentara odgovora na svoje zastupničko pitanje o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole ubacio digresiju kako premijer o sudskoj presudi svom potpredsjedniku umjesto 'od službi' informacije doznaje od Reutersa.

Verbalni duel zastupnika babića i premijera

Babić je, govoreći o zdravstvenom odgoju, rekao kako 'Vlada čini sve na urušavanju institucija društva' i dodao: 'Da nije tako, ne bi premijer od Reutersa saznao što se događa s prvim potpredsjednikom, nego bi mu to javile službe'.

Premijer je Babiću odgovorio u sklopu odgovora na zastupničko pitanje njegove kolegice iz HDZ-a Martine Banić. 'Vaš prethodnik govori da sam o presudi prvom potpredsjedniku trebao saznati od službi. Kojih službi? Obavještajnih?', upitao je Milanović.

Babića je potom upitao je li svjestan što govori. 'Ako nisam saznao, a prema vama sam trebao saznati, onda te službe ne rade svoj posao, a vi ste ih osnovali, mi ih nismo ni takli', rekao je premijer te odmah dodao da 'srećom, nisu te službe tako loše'.

'Njihov posao nije posao da njuškaju po mađarskim sudovima. Ono što trebam saznati, ja ću saznati. Činjenice u koje vjerujem javno ću iznositi, a vi iznosite svoje i nećete nam nabijati komplekse i liječiti svoje', poručio Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene