Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napokon se dogovorili

Luftaju se Banski dvori, stigao Milanović: Počela sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost počela je u 14 sati u Banskim dvorima.

Nakon višetjednog javnog prepucavanja za istim stolom se nalaze predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. U 14 sati se u Banskim dvorima održava sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Milanović je stigao malo prije 14 sati, a službeni Mercedes nije se zaustavio pred ulazom u Vladu, već je ušao u dvorište Banskih dvora i tako izbjegao novinare. Čak ni snimateljima nije bilo dopušteno snimiti sudionike sastanka, što je inače uobičajeno.

Plenković je u nedjelju rekao da će sjednica trajati dva, tri sata. "Očekujem da raspravimo o šest točaka koje smo dogovorili i da nakon toga pustimo priopćenje u medije", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslao pismo Plenkoviću Predsjednik traži sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost: ''Postoje teme oko kojih se naši stavovi razlikuju, ali kada je u pitanju moguća ugroza...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konačan datum? Milanović i Plenković sada komuniciraju preko predstojnika Ureda: Predsjednik nije suglasan s dvije teme predložene za sjednicu VNS-a

Premijer je poručio i da će se dvorana u kojoj će održati sastanak dobro provjetriti zbog epidemiološke situacije. "Prostorija u kojoj će se sastanak održati se non-stop lufta", rekao je Plenković.

Saborski zastupnici o sastanku državnog vrha

O tome što očekuju od sastanka državnog vrha, upitali smo saborske zastupnike. Domagoj Hajduković (SDP) rekao je da su zbog epidemije potrebne strože mjere.

"Ali, ima čitav niz drugih stvari o kojima treba raspraviti, od sigurnosnog stanju u Hrvatskoj – vidjeli smo napad na Markovu trgu – ali i u okruženju Republike Hrvatske", dodao je Hajduković.

I Mostov zastupnik Nikola Grmoja rekao je da se raspravi o stanju u društvu, ali i u ekonomiji koje je pogoršano zbog koronavirusa: "Naši obrtnici, poduzetnici, ugostitelji su ugroženi a samim time i naši radnici."

Tomislav Tomašević (Možemo) rekao je da je za nacionalnu sigurnost Hrvatske najbitnije da premijer i predsjednik "nađu zajednički jezik i da se suoče sa svim problemima vezanim za nacionalnu sigurnost koji nije samo incident na Markovom trgu, nego i zdravstvena pa i socijalna kriza koja se gomila i valja iza brda".

Natalija Martinčević, saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti, rekla je da se zalaže da se zatvori manji dio gospodarstva kako bi se ostatak ekonomije održao na životu.

"Ja se nadam da će o tome ozbiljno razgovarati i da će nakon toga biti donesene nove mjere za zaštitu naših građana", rekla je Martinčević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene