Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pravilnik o studentskoj prehrani

Nakon bečkog s crvima studenti o hrani u menzama: "Neki su prijavljivali kosu, čavle..."

Aktualno Galerija Hrana u menzi - 3 Hrana u menzi - 3 Foto: DNEVNIK.hr Matea Vasilj - 1 Matea Vasilj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica Sanja Vištica Foto: DNEVNIK.hr Matea Vasilj - 2 Matea Vasilj - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Hrana u menzi - 2 Galerija 1/6 >>
Što je to u bečkom odresku, pitali su se brojni studenti nakon što je jedan njihov kolega objavio fotografiju na kojoj se vidi komad mesa s nečim što nalikuje na crve. Krenula je lavina komentara i fotografija, a u restoran je munjevito poslana inspekcija.

Već duže vrijeme kruže fotografije na društvenim mrežama o hrani u studentskim menzama. "Uprava u ovom konkretnom slučaju nije dovodila u pitanje autentičnost fotografije, već je odmah reagirala", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica o nedavnom slučaju kada je jedan student objavio fotografiju na kojoj se vidi komad mesa s nečim što nalikuje na crve.

"Ovo nije izdvojeni slučaj, već samo jedan u nizu. Studenti su preko društvenih mreža ili drugih kanala Zboru i drugim institucijama prijavljivali kako su u svojoj hrani pronašli ostatke ljudske kose, čavle i druge predmete organskog ili anorganskog podrijetla. Svaki put kad smo dobili javnu pritužbu na kanal Zbora, zatražili smo nadzor. Nekada smo dobili odgovor, nekad ne", pojasnila je Matea Vasilj, potpredsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Vasilj ističe da u manjem omjeru Zbor i uprava imaju komunikaciju, ali da to nije na razini s kojom bi bili zadovoljni.

Pročitajte i ovo Usporedba bečkog odreska sa i bez riže Nakon pritužbi studenata Studenti podijelili slike crva i dlaka u hrani iz menze: Ravnatelj SC-a naložio izvanredni inspekcijski nadzor, saznajemo što je otkrila inspekcija

Provodile su se i ankete među studentima. "Studenti se žale primarno na ponudu i količinu obroka. Apeliramo na Ministarstvo znanosti i obrazovanja na što brže donošenje novog pravilnika o studentskoj prehrani", kazala je Vasilj te dodala da njezini kolege dvije godine intenzivno rade na toj promjeni.

Pročitajte i ovo Siromašna ponuda za vegeterijance i vegane u menzama Kako se hrane vegani i vegetarijanci u studentskim menzama: „Na meniju tortelini od sira u umaku sa sirom?!“

"U užem smo krugu iskomunicirali da bi do deset kuna bila odgovarajuća cijena, ali idućih mjesec dana na razini države planiramo provesti anketu u kojoj bi se studentima prezentirali obroci i njihova cijena", zaključila je Vasilj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene