Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtopliji grad

Knin na 38: Ljeto se ne da, vrućine se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan toplinski val koji je zahvatio cijelu Hrvatsku, opet je najviše pogodio Kninjane. Čak 38,3 stupnja Celzijeva izmjereno je danas oko 15 sati u glavnoj meteorološkoj postaji Knin.

Nakon gotovo dva tjedna bez kapi kiše, temperatura tla na dva centimetra dubine dosegla je vrelih 37 stupnjeva. Zbog tolikih vrućina, zbog suhog tla, raste i indeks opasnosti od požara. Jednake temperature stanovnike Knina očekuju i sutra. 'Veoma je toplo, teško, ali već smo se navikli. Ta temperatura koja je možda među najtoplijima gradovima u Hrvatskoj, koliko smo od prijatelja saznali tu iz Knina, da Knin zna biti najtopliji grad', rekao je Amir Ametović, radnik u Kninu. Dok su jedni bježali od sunca, drugi su se morali na njega navikavati. Posao se neće sam obaviti. Vrućina u Zvonimirovu gradu danas je bila nepodnošljiva. Kninjani su se osvježavali sladoledom i hladnim pićima, a zbog silne vrućine čak su se i pčele odlučile okupati. 'One će trajati skoro do konca tjedna. Ovako iznimno visoke temperature ne podnose se baš lako, tako se treba čuvati u periodu od 10 do 17 sati', rekao je Dragan Stolić, voditelj Glavne meteorološke postaje Knin.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja, meteorolog Dnevnika Nove TV i voditelji Dnevnika Nove TV - 1 Darijo Brzoja Što se krije iza ljeta u travnju i zašto je ovoliko vruće, objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Stiže nam toplinski val - 3 NIZ VRUĆIH DANA Nakon poplava stižu vrućine: DHMZ izdao upozorenje, u ovim gradovima već od utorka umjerena opasnost od toplinskog vala

Vrućine se nastavljaju

Građani su izbjegavali hodati sunčanom stranom ulice. Pasju vrućinu nije se dalo izdržati, pa se predah u hladu hvatao gdje se moglo pobjeći. 'Puno vruće u Kninu sad, ima 36 sigurno 36 i imamo blizance, malu djecu ima pet mjeseci oni to isto ne vole', rekao je Thomas iz Njemačke. Vatrogascima je ionako vruće, a nesreća ne bira godišnje doba. 'Pa sami vidite koje su vrućine, blizu 40, a sad idemo u vatru, evo danas smo imali jednu intervenciju', rekao je Mladen Batić, voditelj smjene JVP Knin. Za Kninjane nema predaha, iako su već odavno navikli živjeti u kotlini, jednake vrućine, očekuju ih i sutra.

Što više volite?

  • Ljeto
  • Zimu

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene