Ergela Lipik u suradnji s gradom Splitom danas je na splitsku Rivu dovela lipicance koji su oduševili Splićane, te je Riva, na koju nakon preuređenja Splićani negoduju, danas bila dupkom puna.


Cilj akcije "Zajedno za ergelu Lipik" jest da im državna administracija dodijeli status državne ergele i preuzme brigu o njihovoj skrbi.

Vezani članci Splićani ignoriraju upozorenja Stožera, natiskali se na rivi i uživali u kavi - 5 Krstulović Opara o gužvi na Rivi: "Split nije grad slučaj. Građani su nakon 15 dana kiše konačno izašli van" Splićani ignoriraju upozorenja Stožera, natiskali se na rivi i uživali u kavi - 5 Na špicu se mora? Unatoč crnim COVID brojkama, Splićani danas napunili rivu

Lipicanci su se u ergeli Lipik, osnovanoj 1938., uzgajali sve do srpske agresije na Hrvatsku 1991., kada su lipicanci odvedeni u Bosnu, pa Srbiju, odakle su naporima hrvatske Vlade vraćeni nakon 16 godina.

Ergela Lipik u suradnji sa svojim brojnim sponzorima želi senzibilizirati Hrvatsku da pomogne u obnovi ergele jer dnevno lipicanci u toj ergeli jedu 600 kg sjena, 300 kg zobi, trebaju 200 kg slame, vitamine, lijekove...

Splićani su poduprli akciju i direktnim donacijama ali i konzumiranjem jela i pića po promotivnim cijenama. Akciju su poduprli i brojne splitske poznate osobe među kojima i Tedi Spalato, grupa Dalmatino, glumci, sportaši i osobe iz javnog života.

Nakon Splita lipicanci će biti u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu, a cijela akcija će završiti u Lipiku velikom feštom.

Akcija "Zajedno za ergelu Lipik" organizirana je u suradnji sa zadrugama Hrvatski lipicanac i Zadruga veselja i zdravlja.

Naš čitatelj poslao nam je fotografije sa splitske Rive, tako da vam bolje možemo dočarati atmosferu i ugođaj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju