Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Linić, koji je dobio pohvale što je rejting sačuvan, dan kasnije, nakon objave o spašenom rejtingu, krenuo je u novu političku, ali i ekonomsku bitku.


Slavko Linić, kao niti jedan ministar u Vladi dosad, zaprijetio je Ini na pomanjkanju investicija. Vlada je odlučila zadržati dobit u Ini, kako bi se obnovile rafinerije. No od toga još uvijek nema ništa, a mađarska strana traži izgovor u sporoj birokraciji.

Vezani članci Radimir Čačić u posjetu općini Veliki Grđevac A što je sad s mjerama? Čačić ih danima zaziva, a onda se u zatvorenom slika bez razmaka i maske Slika nije dostupna Čačić na pitanje je li mu žao što neće biti u NO Ine: 'Možete si misliti!'

Nakon mjeseci istih priča i želja, Slavko Linić mađarskoj je strani danas poručio da ovise o državi. 'Oni ovise o našim koncesijama, o tome hoće li inspekcije početi raditi i zatvarati pumpe, a Ina mora biti odgovorna i ovisi o tome kakve će odnose imati s Vladom', kazao je Linić.

Linićeva izjava prvi je put zvučala gotovo kao prijetnja izbacivanja Mađara iz Ine. Za sada rasprava ne ide ni s mađarskom stranom. Slavko Linić njih je usporedio s državnim tvrtkama i njihovim izgovorima. 'Predsjednici uprave cestogradnje i željeznice tražili su opravdanje u pticama selicama, šišmišima i građevinarima. Duboko sam razočaran', zaključio je Linić.

>> Jeruzalem, šišmiši i kreteni... Još jedan zanimljiv dan u Vladi!

Sve želje i vapaji za investicijama u toj su kompaniji podbacili. 'Ja sam dugo bio u privredi i jedino što ne trebamo su suradnici, koji traže alibije', kazao je Radimir Čačić.

'Osim što sam duboko razočaran, pokazali su mentalitet naših menadžera javnih tvrtki. Nema opravdanja za neuspjehe i očekujemo kad će obnoviti rafinerije', dodao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook