Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ingeniozne' izjave

Jeruzalem, šišmiši i kreteni... Još jedan zanimljiv dan u Vladi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je na sjednici Vlade bilo sve samo ne dosadno. Premijer i ministri ni ovaj put nisu zakazali s novim i maštovitim izjavama.

Naime, na sjednici se premijer Milanović dotaknuo Biblije i psalama. Doduše, ponešto parafrazirane, ali bit je pogodio. 'Poruka Slavoniji još jednom, dakle, nećemo vas zaboraviti! To su ružne riječi, koje slušamo ovih dana. Ima jedan psalam u Bibliji o Židovima u Egiptu, odnosno, u Babilonu, koji kaže: 'Ako te zaboravim Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka!', kazao je premijer na sjednici.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

>> Milanović biblijski: Ako te zaboravim, Jeruzaleme, neka mi se osuši desna ruka

Nije samo premijer danas bio inspiriran. Ministar je financija Slavko Linić naime, nakon Sjednice, odgovarao na novinarska pitanja. Upitan o lošijoj Ininoj realizaciji planiranih investicija, spominjući neuspješne predsjednike uprava, kazao je kako su oni opravdanje za neuspjehe tražili 'u pticama selicama, šišmišima i građevinarima, koji su u lošoj situaciji'.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić imao je potrebu i danas objasniti tko je kriv što je Hrvatska na 81. mjestu konkurentnosti od 144 zemlje u svijetu. Opet je spominjao nesporazum s medijima. 'Ja i ova Vlada da smo krivi za pad konkurentnosti u 2011., netko mora biti potpuni kreten da to piše', kazao je Čačić u svom stilu.

I uza sve nedaće, koje ih pritišću sa svih strana, primjećujemo da u Vladi još uvijek nisu izgubili smisao za humor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene