Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Ina

Linić: MOL ne može natjerati Inu da proda naftna polja u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas kako Ina odlučuje o prodaji svojih polja u Siriji i MOL je na to ne može natjerati te da svi koji vode Inu moraju provoditi politiku Ine.

'MOL je MOL, to je mađarska tvrtka, on je dioničar, ali Ina i svi koji vode Inu, pa makar to bili i ljudi iz MOL-a, moraju voditi politiku Ine. Politika Ine je čuvati uložena sredstva i itekako paziti na to da se ono što je uloženo i povrati', kazao je Linić odgovarajući u Hrvatskom saboru na novinarski upit kako će se Vlada postaviti ako MOL zaista pokuša natjerati Inu na prodaju polja u Siriji.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

MOL Inu na to ne može natjerati, ističe Linić i dodaje da MOL 'može imati drugačije mišljenje, ali mora voditi politiku Ine'.

Na novinarski upit treba li mijenjati dioničarski ugovor Vlade i MOL-a koji se odnosi na Inu, Linić je kazao da on osobno smatram da treba te je uvjeren da će se s MOL-om postići dogovor oko promjene.

'Ne može se dogoditi da članovi Uprave Ine ne vode politiku Ine, a s druge strane to je vrlo jasan stav vlade RH i to su osnovni razlozi za promjenu ugovora s MOL-om o dioničarskim pravima u Ini', izjavio je Linić.

Osvrnuo se i na aktualno pitanje oko saborskih mirovina, ocjenivši kako je vlada sa svojim zakonskim prijedlogom jasno rekla da 'nema potrebe za povlaštenim mirovinama saborskih zastupnika i onih ostalih koji su bili u tom paketu'.

'Vraćamo se u redovni sustav kao što je to i inače bilo i tu nemam što više dodati. Smatram da su to od nas i očekivali građani tako da ne razmišljamo drugačije', poručio je Linić. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene