Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti dolaze

Lijepo, sunčano vrijeme dovelo je i prve goste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepo je na Sljemenu, ali i na Jadranu. Za zračnu luku Rijeka koja je nedavno još bila na rubu propasti - stižu neki bolji dani.

Ove će turističke sezone biti povezana s dvadeset europskih odredišta redovitim letovima, a najavljeni su i mnogi charter letovi. Prvi stižu početkom travnja.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Turisti u Hrvatskoj, ilustracija - 5 Trenutno imamo 410.000 turista Hoće li paprene cijene odvratiti turiste od Hrvatske? "Nešto su rezervacije usporile…"

A i nautičari koji svoja plovila drže u kvarnerskim marinama s prvim su lijepim, proljetnim danima već - pohrlili na more.

Lijepo, sunčano vrijeme dovelo je i prve goste u Istru i na Kvarner. Najbrojniji su dakako oni najbliži, Slovenci, Talijani i Austrijanci kojima dvije, tri stotine kilometara udaljenosti nije problem prevaliti - kako bi uživali u pravom proljetnom vremenu uz more. A nisu odoljeli ni mnogi domaći koji su sunačan dan diljem Hrvatske iskoristili za šetnje.

Hrvatska je među najtraženijim destinacijama!

Sve popularnije riječko šetalište Molo Longo, cijeli je dan bilo prepuno ljudi. U suncu su uživali roditelji s malom djecom, biciklisti, parovi u romantičnoj šetnji kao i vlasnici kućnih ljubimaca.

Čini mi se da su svi koji su to mogli, današnji dan proveli na otvorenom. Pa iako je o brojkama još prerano govoriti, turistčki djelatnici najavili su da u istri i na Kvarneru za Uskrsne blagdane očekuju barem isti broj gostiju ako ne i veći nego prošle godine.

Prošle godine samo na Kvarneru za Uskrs koji je bio krajem ožujka odmaralo se više od 11.000 turista. Početkom travnja većina hotela otvara svoja vrata, počinju prvi redoviti letovi - pa se valja nadati još jednoj dobroj turističkoj predsezoni kao i sezoni. Dakle, i ove će godine biti gužve na Jadranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene