Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Dolijao lažni agent za nekretnine: Predali mu akontaciju za stan pa ostali bez svega

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina, 22-godišnjak je oštetio dvije osobe i agenciju za nekretnine za više od 12 tisuća eura te je ovoga tjedna uhićen, izvijestila je PU primorsko-goranska.

22-godišnjak se sumnjiči da je, predstavljajući se kao agent za prodaju nekretnina, prijevare činio od prosinca 2022. do lipnja ove godine. Protekla dva mjeseca bio je nedostupan policiji, a ovoga tjedna pronađen je na području Zagreba te je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku.

Dvoma hrvatskim državljanima lažno se predstavljao kao agent za prodaju nekretnina. Prikazivao im je različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova te pri sklapanju ugovora o kupoprodaji krivotvorio potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te tražio uplatu akontacije, navodi policija.

Pročitajte i ovo Ruska flota - 4 "Oceanski štit" Rusija započela vojne vježbe u Baltičkom moru: 80 brodova i 6000 vojnika sprema se za obranu zemlje

Lažno se predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni, dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za poslove posredovanja. Dokumentaciju te agencije je potom izmijenio, posebno u stavkama ugovora. Tako je, osim dvoje građana, oštetio i pravnu osobu.

Kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za ta tri kažnjiva djela te je predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene