Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mašta može svašta

Lažni premijer BiH traži od hrvatskih tvrtki traži novac za 'oboljelu djevojčicu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznata osoba, koja se lažno predstavlja kao predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković, pokušava prijevarom doći do znatne svote novca za navodnu humanitarnu pomoć, a trenutačno su mu meta tvrtke koje posluju u Republici Hrvatskoj, priopćeno je u četvrtak iz sjedišta federalne vlade u Sarajevu.

U priopćenju stoji kako je vlada obaviještena da lažni Branković kontaktira menadžere uspješnih tvrtki i načelnike nekih općina tražeći novčane priloge za djevojčicu navodno oboljelu od leukemije. 'Ovih dana posebice je aktivan u Republici Hrvatskoj. Molimo građane da ne nasjedaju na ovu prijevaru', stoji u priopćenju u kojemu se navodi da je o svemu obaviještena i policija.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Kako se doznaje, obavijest o lažnom premijeru koji prikuplja novce u Vladi Federacije dobili su od predstavnika dviju hrvatskih tvrtki koje je navodni Branković kontaktirao. Oni su zatim zatražili potvrdu njegova identiteta i otkrili pokušaj prijevare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene