Udovica, ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Udovica, ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Foto: Gulliver/Thinkstock

Na koprivničkom Općinskom sudu izrečena je nepravomoćna presuda 63-godišnoj Križevčanki koja je 20 godina varala državu i nezakonito prisvojila 1,3 milijuna kuna.


63-godišnja lažna udovica na koprivničkom je Općinskom sudu nepravomoćno osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora jer je 20 godina varala državu i nezakonito prisvojila 1,3 milijuna kuna.

Vezani članci Odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić Ugledna odvjetnica o oslobađajućoj presudi za uznemiravanje policajke: "Ovo je loš primjer sudske prakse koji obeshrabruje žrtve" Zsolt Hernadi (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) MOL razočaran presudom Hernadiju i Sanaderu, smatraju da je suđenje bilo nepošteno

Ova, kako tvrdi sud, ratna profiterka prema odluci sutkinje mora vratiti svih 1,3 milijuna kuna s kamatama, odnosno svu invalidninu i mirovinu koju je primala na ime poginulog bivšeg supruga, inače hrvatskog branitelja

Ova je Križevčanka, naime, sve do otkrivanja slučaja mjesečno primala gotovo 8000 kuna na račun poginulog branitelja od kojeg se rastala 1982. godine, piše Podravski.hr.

Tužitelji su nepravomoćno dokazali da je 1994. godine u križevačkom Uredu za obranu lažno predočila da je nakon razvoda braka 1982. godine nastavila živjeti u izvanbračnoj zajednici sa svojim bivšim suprugom koji je poginuo 1991. godine.

Osim nje, krivom je proglašena i voditeljica križevačke ispostave Odjela za branitelje Ministarstva branitelja (57) koja joj je prema presudi nesavjesnim radom pripomogla u nezakonitom stjecanju mirovine i invalidnine ,za što je dobila 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne.